BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Competities en andere wedstrijden

Het outdoorseizoen is nu echt begonnen.

Willemstad (Curaçao), 13 april 2024

JB Raminge Heronimo Laker De Windt noteerde 10.60 over de 100m. Dat is onder de limiet voor de komende Europese Kampioenschappen voor onder de 18 jaar die dit jaar Banska Bystrica (Slowakije, 18 – 21 juli) worden gehouden. Maar die wedstrijd was niet WA erkend, dus hij zal nog keertje onder de limiet van 10.70 moeten lopen.

Atlanta (USA), 19 april 2024

Ilias el Khattabi heeft tijdens deze wedstrijd aan de magische grens van de 9 minuten geroken op de 3.000m steeple. Op het George C. Griffin Track in de Olympische stad Atlanta (1996) liep hij een geweldige tijd van 9.00.49. Hij werd er derde mee in deze race. Een week daarvoor had hij een mooie tijd gelopen op de 1.500m: 3.53.32 (Gainesville, 12 april). Dus de vorm is zeker aanwezig.

Madison Mulder staat nu bovenaan de Nederlandse seizoensranglijst met haar 53.42 op de 400m. Die tijd noteerde zij op 13-4-2024 in het Amerikaanse Durham.

Uitslagen

Vlaardingen, 20 april 2024 – 1ste pupillencompetitie

Meisjes
Bij de MPB vier meisjes in de top 10: Nuwa Walden (4e), Jaeely Gompel (6e), Leorah Maduro (9e) en Hayat Said Mohamed (10e). Niet toevallig liepen zij precies een week geleden ook behoorlijk hard bij de kidsruns tijdens de Rotterdam marathon. Bij de MPC was Suze van Dis de beste van RA met een tiende plek.

Jongens
Hoogste klasseringen waren voor Erik Poot met een tweede plaats bij de JPD met maar 6 puntjes achterstond op de nummer 1. Hij is nog 6 jaar, maar springt al bijna 3 meter ver. In dezelfde categorie belandde Siebe de Laat ook op het podium, maar dan een treetje lager. De tweede 2e plaats was voor Jona Ojong bij de JPC met, geloof het of niet, ook 6 puntjes achterstand op de nummer 1. Jona was de snelste op de 40m sprint en ook op ver was hij verreweg de beste.

Uitslagen

Eindhoven, 21 april – Seniorencompetitie, 2e divisie

Een ongebruikelijk beeld dit jaar: geen ploegen in de eerste divisie, maar alleen in de tweede divisie. In de lichtstad waren de mannen en vrouwen oppermachtig. In de landelijke stand staat RA bij de vrouwen bovenaan, de mannen staan derde achter Sparta en AAV ’36.

Vrouwen
Overwinningen waren er voor Lisa de Ruiter (800m, afgelopen donderdag nog actief op de 3.000m in Oud-Beijerland), Irene van der Reijken (3.000m), Luna Pedemonte (speer en kogel) en Anne Julia Bisschop (hoog). Daarnaast winst voor het Zweedse estafetteteam (Lisa de Ruiter, Tessa Nieuwenhuizen, Esmee Stok en Yazz Dunya Mo-Ajok). Irene pakte individueel de meeste punten: 918. Zij was de enige met meer dan 900 punten. In haar eentje zorgde zij voor ca. 1/10 van het totaal aantal punten (9.310). Persoonlijke records waren er voor MB Eva Bouman (200m), Tessa Nieuwenhuizen (400m, ook afgelopen donderdag actief op de 3.000m met haar tweede tijd ooit), MB Miek Sluijter (400m) en MA Luna Pedemonte (kogel, met 1 cm).

Mannen
Wuill Vrolijk (hoog) en Koen van der Meijden (800m) tekenden voor de enige overwinningen bij de mannen individueel. In teamverband zorgden Tomas van Wijngaarden, Olivier Hendriks, Sebastiaan den Hartog en Kobe de Jong voor de overwinning op de Zweedse estafette. Benjamin den Hartog ging met 2 persoonlijke records naar huis: kogel en discus. Zowel Habtom Okbamichael als Ivar Meesen boekten persoonlijke besttijden op de 5.000m. Ivar zette daarmee zijn goede vorm door, want een week geleden wist hij de City Run over 4,2 km in Rotterdam te winnen.

Filmpje Mees de Jong
Filmpje Zweedse estafette

Dank aan Steven Bouman voor de filmpjes

Uitslagen

Nieuwegein, 21 april 2024 – 3e divisie

In Nieuwegein bij AV Atverni kwamen de vrouwen van de 3e divisie in actie. Er stond een koude wind, maar gelukkig scheen het zonnetje en bleef het droog. Het team bestond uit een mix van masters, senioren en een junior. Iedereen heeft het beste van zichzelf laten zien en de punten binnen gehaald.

Na 2 jaar stond Saskia Kroon weer aan de start op de 800m. Zij liep helemaal volgens plan, al waren  de laatste 300m wel best zwaar. Lauren Hoogen Stoevenbeeld was de dag ervoor nog ontvoerd voor haar vrijgezellenfeestje, maar gelukkig stond zij gewoon weer klaar voor de 10om en 200m en heeft ze ervoor gezorgd dat het estafettestokje over de finish kwam bij de Zweedse estafette. In de Zweedse estafette liep ook Fleur Berkhof (200m) die nog geen uur daarvoor in een hele nette tijd over de finish kwam van de 3.000m. De 300m en 400m waren voor Marije Poot Reynders en Janneke Berkhof die beiden al een 400m erop hadden zitten. Daarnaast had Marije ook al wat sprongen gemaakt in de verspringbak en Janneke had weer een keer voor de 100mh gekozen. Onze junior Edda van der Velden moet het nog een beetje voorzichtig doen met haar knie, maar daardoor laat ze zich niet afschikken en was ze te vinden op de 100mh, verspringen en hoogspringen. Het hoogspringen deed ze zelfs met haar ‘chocoladebeen’. Moeder Liesbeth Koot moet het helaas ook nog rustig aan doen vanwege een pijnlijke voet. Gelukkig lukte het haar wel om de kogel de bak in te smijten. Voor het werpen (kogelstoten en discuswerpen) stond verder ook Carolijn Damen in de ring. En als laatste ons beste paard van stal: Jacinta Tavares. Die eerst haar steentje heeft bijgedragen als jury (chef baancommissaris) en daarna een PR van 1 seconde liep op de 3000m.

Iedereen is weer lekker bezig geweest en kijkt al uit naar de volgende wedstrijd op 2 juni in Etten-Leur!

V.l.n.r.: Fleur Berkhof (goed ingepakt), Janneke Berkhof, Laura Hoogen Stoevenbeld, Edda van der Velden, Marije Poot – Reijnders (op de rug gezien) en Jacinta Tavares.

Uitslagen