Sportnieuws

AB-meiden tweede van Nederland

Zevenbergen, 14 april 2024 – 1e AB-competitie

De AB-meiden (team 1) zijn uitstekend aan hun seizoen begonnen en staan – voorlopig – tweede in de landelijke stand achter stadgenoot PAC. De jongens staan nu op plaats 29 in de landelijke stand. Maar die gaan alleen nog maar stijgen.

Op de foto v.l.n.r.: Miek Sluijter, Elin v.d. Berg, Eva Bouman, Esmee Stok, Gift Achigwe, Christina van Tiel, Georgina Taylor, Fiene Burger en Mies van Schooneveld.

Meisjes
Er zijn op dit moment zoveel AB-meiden, dat er zelfs 2 ploegen deelnamen. Gift Achigwe won zowel de 200m als het hoogspringen, beide malen met nieuw beste prestaties: 25.99 en 1.65m (met trillende lat). Luna Pedemonte won het speerwerpen met 42.49m en stootte de kogel naar 11.80m (pr) en werd daar tweede mee. Mees de Jong evenaarde op pols haar beste seizoenprestatie met 3.20m (2e) Femke Wijbenga werd hier derde met 3 meter precies. Het 4 x 400m team legde beslag op de derde plaats met 4.14.11 (Gift Achigwe, Miek Sluijter, Christina van Tiel en Merel van der Horst). Elin v.d. Berg (team 1) en Keysha Tujeehut (team 2) maakten de meeste meters (3.000 welteverstaan). Elin had dit wel vaker gedaan en finishte in 11.12.06. Voor Keysha was het de eerste keer. Ook een eerste keer voor Iris Polhijs, maar dan voor de wedstrijd. Zij startte meteen maar op de loodzware 400m horden (1.30.47). Tessa van Vlaanderen was hier de snelste met 1.14.14 van de RA-equipe. Juna Kortleever is overgekomen van Leiden Atletiek en noteerde 28.49 op de 200m.

Start van Tessa van Vlaanderen op de 400m horden.

Nina Stam op de 800m.

 

Jongens
Ook de jongens kwamen aan de start met 2 teams, maar team 2 bestond uit slechts een aantal atleten en eindigden als team in de onderste regionen. Team 1 eindigde als 7e in Zevenbergen.

Gyani Biekram werd tweemaal derde. Op speer met 48.38m (pr) en ver met 6.14m. Hoogste klassering was voor Abenaezer Abraham Iftar: 2e op de 3.000m met 9.30.13 (pr).

De volgende wedstrijd is op zondag 28 april a.s. op onze eigen Nenijto en wordt georganiseerd samen met PAC.

Uitslagen