SportnieuwsWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

Goede tijden bij 7heuvelenloop

Nijmegen, 19 november 2023 – Zevenheuvelenloop

In 1984 begonnen als een ‘loopje’ met 500 deelnemers, is dit ‘loopje’ uitgegroeid tot de grootste 15 km wedstrijd ter wereld met internationale allure. Traditiegetrouw wordt hier errruggg hard gelopen. De winnaar van vandaag noteerde ‘slechts’ 41.05 minuten over 15 km over het niet-vlakke parcours. En dat is een evenaring van het wereldrecord! Dus dik onder de 14 minuten per 5 km….

Ook door de aanwezige RA’ ers werd hard gelopen. Irene van der Reijken is terug van weggeweest en noteerde een uitstekende tijd van 53.56 minuten. Dat is een nieuw clubrecord bij de vrouwen. Merle de Zwart finishte ook nog onder het uur met 59.16. Habtom Okbamichael was de snelste RA-man vandaag met 46.28, met als tweede Ralf Nieuwenhuizen in 47.50. Hieronder Irene aan het woord:

“Zevenheuvelen, één van de leukste wedstrijden van het jaar. Altijd goed georganiseerd en een goede sfeer. RA was met veel snelle atleten vertegenwoordigd. Ik heb deze wedstrijd een paar keer eerder gelopen, maar dat was alweer enkele jaren geleden. Hoewel ik me de laatste weken steeds fitter ging voelen, weet ik ook dat ik niet per se getraind ben voor dit soort lange afstanden. Daarbij is het door de heuvels moeilijk in te schatten hoe de race gaat verlopen. De eerste kilometers ben ik door enorm veel mensen ingehaald, die startten achter mij maar lopen wel harder. Daarom was ook mijn eerste kilometer onbedoeld mijn snelste. Omdat de laatste 3,5km van het parcours voornamelijk naar beneden gaat, word je hier gelukkig niet hard op afgerekend. Ik wilde mij sowieso tot 10 km goed voelen, en heb me dus niet teveel bezig gehouden met wat er om me heen gebeurde. Ook niet toen dat helaas betekende dat ik een paar vrouwen moest laten lopen. Enkele daarvan kon ik in de laatste fase van de race weer bijhalen, dat was een mooi doel om ook dat moeilijke laatste stuk er nog echt voor te gaan. Onderweg heb ik de kilometerbordjes in de gaten gehouden en kreeg ik door dat <54 waarschijnlijk mogelijk was, dus dat werd toen mijn doel. Zonder dat ik het wist werd dat een mooi nieuw clubrecord!”

Klik op de onderstaande link voor de uitslagen en typ in het zoekvak ‘Rotterdam Atletiek’.

Uitslagen