SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

NR voor Damink bij WK Road Racing

Riga (Letland), 1 oktober 2023 – WK Road Racing

Marissa Damink is tiende geworden op het onderdeel 1 Engelse mijl op de weg tijdens het WK Road Racing. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de WK op de weg dat deze afstand wordt verlopen. De tijd van 4.36.49 is goed voor een nieuw Nederlands record (dat overigens nog vacant was) en is slechts 2 seconden verwijderd van het Europees record.

De wedstrijd ging goed. Zij had het parcours goed verkend en de eerste 800m was een beetje omhoog. Maar zij wist dat ze daar niet te hard mee moest gaan. Daarna was het 300m vrij hard omlaag en toen 400m hard doorlopen naar de finish. En dat lukte goed. Er waren veel meiden wel te hard gestart, dus kon zij in het laatste deel van de wedstrijd nog veel deelneemsters inhalen.

Hierboven staat Marissa vlakbij de finish.

Uitslagen

Filmpje wegrace 1 Eng. mijl vrouwen