BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Vrouwen tweede en mannen vijfde in mastersfinale

Hilversum, 17 september 2023 – Competitie masters finale

Onderweg naar Hilversum viel de regen met bakken uit de lucht, maar tijdens de wedstrijd bleef het gelukkig droog. De vrouwen namen deel met maar liefst 2 ploegen (dankzij slim rekenwerk in de voorrondes van ploegleidster Michelle Blommestijn). Team 1 eindigde voor het eerst in de geschiedenis als tweede. In het verleden (2003) is wel eens een eerste plaats behaald, maar dat was in de toen nog 2e divisie. De mannen konden hun titel van vorig jaar niet prolongeren en eindigden op de 5e plaats.

Vrouwen
Lange tijd stond Team 1 bovenaan in het klassement, maar toen stond er nog een uitslag van thuisploeg GAC er nog niet bij. Uiteindelijk was het verschil 130 punten met winnaar Hellas uit Utrecht. Het Zweedse estafetteteam verpulverde het clubrecord en bracht 2.33.57 op de klokken. Dat was verreweg de snelste tijd van de dag. Het waren Lien Terryn, Janneke Berkhof (met een enorm snelle 300m nadat ze een uurtje daarvoor 10x zover had gelopen!), Marije Poot-Reijnders en slotloopster Patricia Jacott-Krolis. Overwinningen waren er voor Ditha Stegman – v.d. Hidde (V50, speer, 30.09m nieuw clubrecord) en Patricia (V35, ver, 5.16m). Patricia werd daarnaast tweede op de 100m in 12.99. Annemieke Punter (V50) verbaasde het meest zichzelf met een stoot van 10.23m met de 3kg-kogel (die 10 meter had ze afgelopen donderdag ook al behaald op de training) waarmee ze tweede werd. Lien Terryn (V40) verbeterde haar p.r. op de 800m tot 2.36.14. Valérie Klostermann (V55) verbeterde maar liefst 2 clubrecords: 100m in 14.76 en de 200m in 30.40. Liesbeth ‘alles voor het team’ van Rossum liep voor het eerst van haar leven een 400m en meteen maar in de Zweedse estafette en deed dat heel verdienstelijk. Team 2 werd uiteindelijk elfde.

Mannen
De mannen konden hun vorig jaar veroverde titel niet prolongeren, maar de prestaties waren verder prima. M50 Patrick Kwist troefde iedereen af op de 5.000m. En Ruben van Balen (ook M50) wist zijn vorige week geworpen p.r. met de slingerkogel met een kleine meter te verbeteren tot 44.66m en werd daar eerste mee. Derde plaatsen waren er voor Waldy Lindeborg (M40, 100m) en Richard Trifunovic (M45, hoog). M60 Jerry Hamden wist zijn eigen clubrecord op de 100m licht te verbeteren tot 13.48 (was 13.52).

Met dank aan de juryleden Annemieke Punter, Louise Zimmerman en Steven Bouman. Oud-jurylid Victor Brettschneider was ook nog van de partij!

Daarna bleef het nog lang onrustig in Hilversum omdat alle ploegen gingen in Mout, een foodhall in het centrum van Hilversum eten, een prachtig initiatief van fJanneke Berkhof (na een tip van de vriendin van Lien). De vereniging vergoedde een gedeelte van de maaltijd, waarvoor hartelijk dank! Tijdens die maaltijd werd afscheid genomen van Benita Verlinde die naar het oosten des lands is verhuisd. Marieke Berkhof speechte en memoreerde enkele hoogtepunten uit Benita’s carrière bij RA. Marije Poot had een prachtig cadeau geregeld.

Uitslagen

Foto’s A3