BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Seniorencompetitie van start

Eindhoven en Spijkenisse, 1 mei 2022 – Eerste seniorencompetitie

Eindhoven, 1e divisie
Zowel de vrouwen als de mannen eindigden in de poule bovenaan. Ook in de landelijke stand is dat het geval, zij het dan de voorsprong van de vrouwen slechts 2 puntjes is. De nummers 1 t/m 5 bij de vrouwen staan binnen 5 punten van elkaar. Dus dat wordt nog spannend. De mannen staan 12 punten voor op AV Sprint uit Breda.

Gezien de dominantie, waren er veel overwinningen. Milco Hahury hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de 800m voor zijn rekening te nemen. Op de 1.500m moest hij er meer moeite voor doen, maar dus wel de volle 12 punten. Verder nog overwinningen voor Justin Verheul (100m), Duane van Dijkhuizen (pols) en het estafetteteam 4 x 100m (Dominique Zwiep, Justin Verheul, Sharif Omoyele en S. Bito). M50 Ruben van Balen, vorige week nog actief in de masterscompetitie, mocht weer eens de kogel van 7,26 kg ter hand nemen en kwam tot 12.27m. De 2 kg discus wierp hij naar een vierde plaats. Kay Geluk is het speerwerpen nog niet verleerd blijkens zijn afstand van 56.17m.

De vrouwen beschikken in de breedte over een sterke ploeg. Er waren overwinningen voor Laurien te Nijenhuis (3.000m) en Lisa de Ruiter (800m). Tweede plaatsen waren er voor Meruska Eduarda (ver) en Elisabeth Paulina (400m). Imogen Beard is gelukkig weer blessurevrij en kwam tot 41.24m op speer.

Uitslagen

Spijkenisse, 3e divisie
Dichter bij huis was RA ook actief, maar dan alleen met een vrouwenteam. Dat team werd keurig 5e in de poule van de 15 deelnemende teams. Landelijk gezien staat de ploeg op plaats 14.

De meeste punten werden gescoord door Meruska Eduarda (807) voor haar prestatie op de 100m horden. Maar het team van de Zweedse estafette (Sophie den Ouden, Annemieke Punter, Lieke Hofmans en Janneke Berkhof) deed daar nauwelijks voor onder met 806 punten (3e plek). Een tweede plaats was er voor Merle de Zwart op de 3.000m.

Boven v.l.n.r.: Merle, Carolijn, Janneke, Annemieke, Suzie, Lauren en Jacinta.
Onder: Sophie en Lieke

Uitslagen