Sportnieuws

Brons voor Melaica Tuinfort in Rio!

Melaica Tuinfort heeft een bronzen medaille veroverd bij de Paralympische Spelen op het onderdeel bankdrukken +86 kilogram voor vrouwen. Tuinfort is de eerste Nederlandse vrouw die aan het paralympische onderdeel meedoet.

Tuinfort, die in 2014 als eerste Nederlandse een WK-medaille wist te veroveren, stootte een PR van 130 kilogram tijdens haar paralympische wedstrijd. Het goud werd gewonnen door de Keniaanse Orji, die met 154 kilogram een nieuw wereldrecord neerzette. Het zilver ging naar de Poolse Zieba. Niet eerder nam een Nederlandse vrouw deel aan dit onderdeel.

Gewoon zo blij

Melissa Tuinfort debuteerde in 2004 op de Paralympische spelen als kogelstootster en kwam toentertijd uit voor Suriname. Nadat ze switchte naar bankdrukken, kwamen de grote sportieve successen. Als het aan Tuinfort ligt zijn die nog niet voorbij: “Ik ben nu gewoon zo blij dat het gelukt is. De trainingen gingen zo makkelijk en nu lukte het ook in de belangrijkste wedstrijd. Ik ben nog jong en ik ga zeker door tot Tokyo. Misschien ga ik in de toekomst ook weer atletiek doen, wie weet.”

Zo blijkt dat de vele trainingen in het krachthonk van RA zijn uitwerking niet hebben gemist.