Sportnieuws

NK senioren dag 3: 1x goud, 1x zilver, 2x brons

De derde dag van het NK senioren te Amsterdam, 18 juni, verliep onder troosteloze omstandigheden. Volgens Atletiekweek is de formule van 4 dagen niet voor herhaling vatbaar:

Vervelend rustig
Dat deze kampioenschappen geen prioriteit genieten in een zomer met Europese en Olympische kampioenschappen, is begrijpelijk. Maar met het ontbreken van veel EK-deelnemers en Rio-gangers bleef ook een groot deel van het “traditionele” NK-publiek thuis. Het was in ieder geval vervelend rustig op de tribunes van het Olympisch stadion, dat nog in niets deed denken aan een enthousiasmerende arena voor topprestaties in de EK-week van juli.

De stemming wordt er ook niet beter op met een chronoloog dat vele witte plekken vertoont bij een over vier dagen uitgesmeerd programma. Wie de spaarzame hoogtepunten wil zien, moet veel te veel loze uren doorbrengen op de tribune. Het lijkt een geschikt recept om het publiek weg te jagen bij de atletieksport.

De enige gouden medaille was voor topfavoriet op de 400m Liemarvin Bonevacia. Hij deed waarvoor hij was gekomen: zijn derde successieve titel op de 400m ophalen (46.29). Terrence Agard werd derde in 47.08. Obed Martis liep met 47.37 zijn snelste tijd van het seizoen (5e).

De zilveren medaille was voor kogelstoter Remco Goetheer. Maar zijn afstand van 17.27m was maar 2 cm verder dan de nummer 3 en stootte hij pas in zijn laatste poging.

Regerend indoorkampioene h.s.s. Patrica Krolis werd derde op dit onderdeel met een nieuw p.r. van 12.39m. Meruska Eduarda krijgt haar vorm terug en kwam voor het eerst dit seizoen weer over de 12m met 12.05 (5e).

Twee vrouwen van RA in de finale van de 400m, maar helaas vielen zij buiten het podium: Emmy Fraenk werd 6e met 55.80 en Elisabeth Paulina kwam tot haar minste tijd dit seizoen (58.48) en werd daar 7e mee.

Op de 800m plaatsten Didier Nibbering en Sanne Verstegen zich voor de finale van morgen.

Op het onderdeel discuswerpen kon kersvers geslaagde (VWO) Adrian Vrijenhoek (A) wegens een keelonsteking  niet meedoen.

Op de 200m een grote deelname van RA. Morgen komen de volgende sprinters uit in de halve finales (en hopelijk ook in de finale): Patrick van Luijk (21.59), Enrico van Luijk (21.93), Rayen Royer (22.16), Churandy Martina (21.01) en Rachmill van Lamoen (22.25). De gebroeders Van Luijk liepen voor het eerst in dezelfde serie op de 200m en werden eerste en tweede.

Loic Wondel (A) verbeterde op ver zijn p.r. tot 6.72 met 2.4m/s tegenwind. Hij werd er 7e mee in de finale. Ronald Hertog (T44), regerend kampioen op dit onderdeel, mocht zijn titel niet verdedigen. Zie het artikel in het AD.

Uitslagen

Op de foto: Liemarvin Bonevacia