WDR-groep Olympia

Ben je herstellende van een blessure? Loop je al hard maar ben je nog niet goed genoeg voor de E groep? Dan ben je van harte welkom bij de WDR-groep. WDR staat voor Wandelen, Dribbelen en Rennen. Elke eerste zaterdag van de maand houdt de WDR-groep een instaptraining voor mensen die willen kennismaken met hardlopen.
In de WDR groep wordt er afwisselend gedribbeld, gewandeld en soms ook gerend. We blijven altijd in de buurt van ‘de baan’ zodat als het niet meer gaat je eenvoudig kunt terugwandelen. Dit gebeurt trouwens bijna nooit.

Training in 2-heuvelenpark

Training in 2-heuvelenpark

Per training leggen we tussen de 5 en 7 kilometer af. Altijd ontspannen. Als er even wordt gerend, is er ook tijd voor herstel. Tijdens de training verhoogt je hartslag altijd maar we zoeken niet de uiterste grens op. Als we toe zijn aan een stukje rennen dan loopt ieder in zijn/haar eigen tempo. Altijd wachten we op elkaar op de afgesproken plek.
Belangrijk is de aandacht voor de loophouding en looptechniek. Na een rustige warming-up en wat losmaakoefeningen doen we loopscholingsoefeningen voor verbetering van de loophouding en looptechniek.
Als je begint bij de WDR-groep dan is het een pre als je zelf al wat hebt gelopen. Je weet dan wat je kunt en misschien ook wat je wil bereiken. Verder zijn er geen minimumeisen om deel te nemen aan de WDR-groep.

Wil je meer informatie over de WDR-groep van locatie Olympia, stuur een bericht naar Cas Barendregt.

Trainers