E-groep Olympia

De E-groep is een groep voor recreatieve hardlopers. Sportiviteit en gezelligheid zijn beide belangrijk. Er zijn ervaren lopers in deze groep maar ook mensen die nog niet zo lang lopen. In de trainingen wordt rekening gehouden met het niveau en de ambitie van de lopers. In overleg met de trainer kunnen mensen doorstromen naar een groep van een hoger niveau.
In de trainingen is er altijd aandacht voor een fijne warming up met losmaakoefeningen. Er is aandacht voor looptechniek en loophouding. Afwisselend is er aandacht voor kracht, souplesse, snelheid en uithoudingsvermogen. In overleg met de groep wordt er getraind naar een bepaalde wedstrijd van bijvoorbeeld 5 of 10 kilometer. Elke laatste zondag van de maand doen we ’s ochtends een duurloopje op een verrassende plek in of om Rotterdam.
Vijf kilometer in 31-36 minuten is het prestatieniveau voor de E groep? Ben je nog niet op dat niveau? Op de locatie Olympia kun je kennis maken met hardlopen in de instapgroep WDR (Wandelen, Dribbelen, Rennen).

Wil je meer informatie over de E-groep van locatie Olympia, stuur een bericht naar Szabinka Dudevszky.

Trainers

Szabinka Dudevszky traint sinds 2008 bij Rotterdam Atleitiek op locatie Olympia. Samen met een aantal andere ouders liep zij wekelijks een rondje tijdens de training van haar dochter, tot ze op een dag werden opgewacht door een echte trainer in dito outfit…. Zo vormden zij met z’n vieren de eerste "Loopgroep op Zuid". Vanaf dat moment kreeg ze de smaak te pakken, de eerste 10 km volgde, de Bruggenloop en de eerste 20 in Parijs. Sinds 2015 geeft Szabinka zelf training, eerst aan de D&E loopgroepen, de laatste jaren aan de E groep en WDR. Ze heeft de assistent-trainerscursus gevolgd.
De sfeer op Olympia is open en hartelijk, er is veel energie en enthousiasme zowel bij de lopers als bij het trainersteam, kijk alleen maar naar trainingen in coronatijd: de RAT’s (Running Apart Together trainingen) zijn beroemd.
Szabinka streeft er in de trainingen naar om lopers te begeleiden en inspireren bij gezond & blessurevrij hardlopen. Nadat zij in 2019 herstelde van een ernstige ziekte (darmkanker) beseft zij eens te meer dat hardlopen niet alleen is weggelegd voor de super gezonden en toptalenten, maar voor iedereen die er plezier in heeft. Hardlopen is voor haar: “Genieten van de weerstand, van de uitdagingen die je elke keer weer aangaat, in gevarieerde trainingen, langs mooie routes."