D/E-groep Nenijto

Bij de gemixte D en E -groep gaan de sportieve inspanningen gepaard met een flinke dosis gezelligheid en inzet. De trainingen zijn er op gericht om de lopers van D in staat te stellen de 5km, bij een prestatieloop of zo, in een tijd tussen de 26 en 31 minuten af te leggen en voor de lopers van E in een tijd tussen de 31 en 36 minuten. Om dit te kunnen bereiken wordt er gewerkt aan het verbeteren van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie en flexibiliteit. Een training is dan ook altijd opgebouwd uit een warming up, oefeningen voor kracht en flexibiliteit, loopscholing voor techniek en coördinatie, het loopprogramma en een cooling down. Het loopprogramma is zeer afwisselend, bijvoorbeeld; intervallen, wisselduurlopen, crossen, Fartlek, enz. De trainingen vinden vooral plaats op de atletiekbaan. Daarnaast maken we trainingsuitstapjes naar het Vroesenpark, de Schie, het Roel Langerakpark, stadscentrum, de bruggen over de Maas enzovoorts.
Na de training is het gezamenlijk een bakkie doen een vaste gewoonte. Tijdens dit sociale moment praten we gezellig na over de training en worden afspraken gemaakt voor deelname aan loopjes. Natuurlijk is er ook ruimte voor andere onderwerpen die ons bezig houden.

Wil je meer informatie over de D/E-groep op de locatie Nenijto, stuur een bericht naar Hans van Vlaanderen.
Contributie-informatie

Programma oktober 2022

 

Fartlektraining in Vroesenpark

Heuveltraining in Bergse bos

Heuveltraining in Bergse bos

Trainers

De trainers zijn op BLT3 of ALT2 niveau gediplomeerd en hebben ervaring in deelname aan vele (prestatie)lopen waaronder halve en hele marathons.

Hans van Vlaanderen is in 2013 begonnen bij Rotterdam Atletiek. Via de Loopschool heeft hij zelf als startend loper de basis meegekregen om te werken aan uithoudingsvermogen, snelheid en techniek. Die basis is in de volgende jaren uitgebouwd richting deelname aan wegwedstrijden op alle gangbare afstanden, inclusief halve en hele marathons.
In 2019 heeft hij de cursus Assistent Looptrainer afgerond. Dat beviel zo goed dat hij aansluitend de opleiding tot Basis Looptrainer (BLT3) heeft doorlopen. Sinds oktober 2020 is hij in het bezit van een trainerslicentie. Naast het plezier dat trainen in een groep met zich meebrengt vindt hij aandacht voor blessurepreventie belangrijk. Trainen volgens een schema waarin ook oefeningen voor het verbeteren van de core-stabiliteit zijn verwerkt is daarbij een belangrijk middel om lopers die de werkdag grotendeels zittend doorbrengen op verantwoorde wijze in beweging te houden.