D/E-groep Langepad

De D/E-groep is een recreatieve loopgroep. Deelnemers hebben verschillende doelen: de één wil de conditie op peil houden, de ander wil die conditie juist verbeteren om door te kunnen stromen naar een snellere groep, en sommigen trainen naar een loopevenement toe. Het tempo tijdens de training is afgestemd op twee niveaus. Loop je de 5km tussen de 32 en 36 minuten dan krijg je een training op E-niveau en loop je de 5km tussen de 26 en 32 minuten, dan op D-niveau.
Lopen in de groep is lekker buiten zijn in weer en wind, ontspannen door samen sportief plezier te hebben en maakt het makkelijker om de grens net iets te verleggen. Er is altijd wel iemand om je aan te meten of aan op te trekken. De ene keer gaat dit beter dan de andere keer, maar altijd is het gezellig. Plezier en prestatie lopen samen.
We lopen een stukje in, doen wat oefeningen en vervolgens lopen we een programma van ongeveer 45-50 minuten. Dit bestaat uit intervallen en loopvormen in drie-of tweetallen over gras, zand en verharde paden. Na afsluiting met een cooling down is er tijd voor thee of koffie.
In de zomertijd trainen we zaterdagochtend en dinsdagavond in het Kralingse Bos, in de wintertijd op zaterdag in het bos en op dinsdag daar omheen of langs en over de Maasbruggen.
Voor vragen over de groep, stuur een bericht naar Jacqueline van Gentevoort.

Contributie-informatie

Dgroep1

Cooling down

image2

Koffie drinken na de zaterdagtraining

Trainers

Als je kind lekker aan het trainen is en jij zit met een boek en een kop koffie te wachten in de kantine, kan je toch net zo goed zelf ook gaan trainen? Zeker als je zelf al vaak hebt geprobeerd iets van hardloopconditie op te bouwen, maar steeds een reden had om er weer mee te stoppen.
Zo is Jacqueline van Gentevoort in 2004 bij Rotterdam Atletiek gaan hardlopen. Het kind is volwassen en andere dingen gaan doen, maar zij is bij Rotterdam Atletiek gebleven. De groep bleek voor haar de motivatie om het deze keer vol te houden, hardlopen echt leuk te gaan vinden en zo nu en dan ook eens een prestatieloop van 10 km te lopen. Trainingen geven was de volgende stap. Een cursus assistent-trainer legde hiervoor de basis. Haar doel is met plezier stevig te trainen in een gezellige groep waarin rekening wordt gehouden met verschillen binnen de D/E-groep. Jacqueline vindt het belangrijk dat iedereen op een passend niveau kan lopen. Potentiële C-lopers worden gezien en geadviseerd, maar ook blessure-gevoelige en oudere lopers hebben haar aandacht. Samen een beetje bikkelen moet bovenal leuk zijn. Het weekend begint voor haar pas echt na de training en de koffie op zaterdagochtend.

Na een tiental jaren baanatletiek bij de masters werd het voor Henk Berkhof tijd om aan het lopen van een marathon te beginnen. Het gericht werken naar een prestatie triggerde hem om met de opgedane kennis iets te doen en dat werd (in 2006) training geven aan de loopgroep. Naast de benodigde trainersdiploma's, ATL-3 en PTL-4, is Henk ook gecertificeerd praktijkbegeleider en begeleidt trainers i.o. bij hun praktijkstages. Belangrijk vindt hij; verantwoord trainen binnen ieders persoonlijke prestatievermogen. Naast het lopen van afstanden moet er voldoende aandacht aan techniek, coördinatie, kracht en lenigheid worden besteed.

Jacqueline Toonen startte in januari 2011 met de Loopschool bij Rotterdam Atletiek. Hoewel zij al eerder pogingen had gedaan tot hardlopen (o.a. Start to Run) lukte het deze keer echt om te blijven hardlopen en het bovenal leuk te vinden. Al snel begon Jacqueline als Assistent Trainer binnen Rotterdam Atletiek en in juni 2013 sloot zij de cursus Assistent Looptrainer 2 succesvol af. Sinds april 2017 is ze in het bezit van BLT-3 diploma van de Atletiekunie. Jacqueline vindt het belangrijk dat men het naar z’n zin heeft tijdens de training. Hard werken is belangrijk maar plezier in de trainingen net zo. Ze vindt het mooi om te zien dat ook recreanten nog volop vooruitgang kunnen boeken.

jacqueline_van_gentevoort

Jacqueline van Gentevoort

Henk Berkhof

Henk Berkhof

Jacqueline Toonen

Jacqueline Toonen

André Bosche

André Bosche