D-groep Olympia

Training langs de Maas op Zuid

Training langs de Maas op Zuid

Welkom bij de D-groep, een recreatieve loopgroep met een sportief karakter. De sfeer is ontspannen en de loopambities ook. Maar… veel D-lopers vinden het toch fijn als ze hun prestaties kunnen handhaven en zelfs verbeteren. In de trainingen houden we daar rekening mee. De trainingsopbouw is niet anders dan in andere loopgroepen: warming-up, losmaakoefeningen, loopscholing en dan de kerntraining. In de kerntraining wordt op een gevarieerde manier gewerkt aan uithoudingsvermogen en snelheid. Kracht en souplesse zijn aspecten van het lopen waar continu aandacht voor is.
Een aantal D-lopers vindt het fijn om naar een prestatiesloop toe te trainen, bijvoorbeeld de Bruggenloop in december of een van de vele voorjaarsloopjes in de buurt van Rotterdam.
Elke laatste zondag van de maand doen we ‘s ochtends een duurloopje op een verrassende plek in of om Rotterdam.

Wil je meer informatie over de D-groep van locatie Olympia, stuur een bericht naar Hans van den Berg.

Trainers

Khalid Bouna is in 2013 bij Rotterdam Atletiek komen trainen, aanvankelijk op de locatie Varkenoord (nu Olympia) op Zuid, en later ook bij de B-groep op Nenijto. "Na een ‘levenlang’ gevoetbald te hebben, waarbij de looponderdelen niet zelden als straf werden beoordeeld, bleek ik zowaar plezier te kunnen hebben in het hardlopen." De loopgroepen van Rotterdam Atletiek bieden dan ook een prettige balans tussen het sociale element en het werken aan je conditie en individuele prestaties. Op een vrij natuurlijke wijze is hij eerst gaan assisteren bij de trainingen op Olympia, en in 2019 heeft hij de trainerscursus BLT-3 van de Atletiekunie gevolgd. Hij schept er plezier in zijn voorliefde voor de theorie te vertalen naar de praktijk, waarbij hij graag de nadruk legt op techniek en coördinatie. En als het even kan, met veel variatie, en op onverharde paden. Maar hij hoopt vooral door zijn persoonlijke benadering anderen te kunnen begeleiden bij het duurzaam verbeteren van hun loopervaring. In juni 2020 is hij Dick Eduard opgevolgd als hoofdtrainer van de Nenijto C-groep. Daarnaast traint hij op zaterdagochtend de C/D-groep op de locatie Olympia.

Femke Sybrandi is sinds begin 2019 lid van Rotterdam Atletiek. Haar oudste zoon is  al jaren lid, en vaak bracht ze hem naar de training en ging dan alleen hardlopen. Ze vond het wel prima in haar eentje: “in mijn werk en thuis heb ik al genoeg mensen om me heen, en ja, ik ben een asociale loper”. Maar omdat ze zag dat anderen keihard gingen, en haar aanraadden om ook met de groep te gaan lopen, werd ze toch nieuwsgierig. Ze traint op onze locatie Olympia op Zuid, en dat is een enorm leuke groep mensen. Allemaal hartelijk, en iedereen zijn eigen motivatie om te rennen bij RA.
Enne, ja… van gericht trainen word je sneller. Haar halve marathon versnelde binnen een halfjaar enorm, met dank aan trainers Hans en Khalid. En ze maakte kennis met trailen, eigenlijk haar favoriet: mooie omgeving, en klungelen door zand en modder. Maar zo mooi als haar zoon kan lopen… daar wil ze nog wel aan werken. Ook anderen zou zij daarin willen coachen. Met haar Assistent-trainersdiploma op zak traint ze nu samen met de andere trainers de C- en D-groep, en op termijn zou ze graag verder willen leren voor Basis Looptrainer.
Naast looptrainer is Femke ook bootcamptrainer. Ze is een echte breedte-sporter die ook graag doet aan wielrennen, skaten, tennissen en skiën. Dus ben je sportief, maakt niet uit welke sport, en wil je graag verder met hardlopen? Kom dan naar Rotterdam Atletiek op Zuid!

Hans van den Berg

Toen de dochter van Hans van den Berg op haar 4e aangaf te willen hardlopen als sport, kwam hij met haar op de trainingslocatie van RA op zuid terecht. Om niet aan de kant te blijven zitten sloeg zijn eigen eerste looptraining, alweer zo’n 14 jaar geleden, onverwacht aan. Het smaakte naar meer! Toen de beschikbaarheid van trainers op locatie Olympia afnam is hij de nodige opleidingen via de Atletiekunie gaan volgen om vervolgens zelf ook groepen van de wegatletiek te gaan trainen. Op locatie Olympia zijn er groepen op C, D en WDR (wandeldribbelren) niveau. Hans neemt als trainer samen met enkele andere trainers, de C en D groepen onder zijn hoede. In samenspraak met de overige trainers worden schema’s bedacht en plannen uitgezet. Dit alles in een ontspannen en sociale sfeer maar natuurlijk niet zonder ook af en toe de grenzen op te zoeken.
Heb je zin om je conditie te onderhouden en een paar keer per jaar je 5km, je 10km, 10 Miles of halve marathontijd te verbeteren dan is het een goed idee om dat bij de C en D loopgroepen van Rotterdam Atletiek, locatie Olympia uit te komen proberen.