C-groep Olympia

Training in het Kralingse bos

Training in het park

De C-groep van Rotterdam Atletiek Olympia bestaat uit mannen en vrouwen en is de meest prestatiegerichte groep van deze locatie. De loopambities zijn uiteenlopend maar veel deelnemers willen hun prestatie op een bepaalde afstand verbeteren. Er zijn ook deelnemers die jaarlijks een marathon willen lopen.
De training kent twee hoofdonderdelen. De eerste is warming-up met aansluitend loopscholing om de loopeconomie te verbeteren. De kerntraining bestaat afwisselend uit gevarieerde duurloopjes en intervaltrainingen. Om goede prestaties te kunnen neerzetten is het belangrijk ook te werken aan kracht en souplesse. Regelmatig doen we een 1 kilometer-testloop, samen met de andere groepen, om te kijken welke vorderingen zijn gemaakt.
Elke laatste zondag van de maand doen we samen met de andere groepen van Rotterdam Atletiek Olympia, ’s ochtends een duurloopje op een verrassende plek in of om Rotterdam.  En als het kan drinken we na afloop ergens een lekkere kop koffie.

Wil je meer informatie over de C-groep van locatie Olympia, stuur een bericht naar Hans van den Berg.

Trainers

Khalid Bouna is in 2013 bij Rotterdam Atletiek komen trainen, aanvankelijk op de locatie Varkenoord (nu Olympia) op Zuid, en later ook bij de B-groep op Nenijto. "Na een ‘levenlang’ gevoetbald te hebben, waarbij de looponderdelen niet zelden als straf werden beoordeeld, bleek ik zowaar plezier te kunnen hebben in het hardlopen." De loopgroepen van Rotterdam Atletiek bieden dan ook een prettige balans tussen het sociale element en het werken aan je conditie en individuele prestaties. Op een vrij natuurlijke wijze is hij eerst gaan assisteren bij de trainingen op Olympia, en in 2019 heeft hij de trainerscursus BLT-3 van de Atletiekunie gevolgd. Hij schept er plezier in zijn voorliefde voor de theorie te vertalen naar de praktijk, waarbij hij graag de nadruk legt op techniek en coördinatie. En als het even kan, met veel variatie, en op onverharde paden. Maar hij hoopt vooral door zijn persoonlijke benadering anderen te kunnen begeleiden bij het duurzaam verbeteren van hun loopervaring. In juni 2020 is hij Dick Eduard opgevolgd als hoofdtrainer van de Nenijto C-groep. Daarnaast traint hij op zaterdagochtend de C/D-groep op de locatie Olympia.

Hans van den Berg

Toen de dochter van Hans van den Berg op haar 4e aangaf te willen hardlopen als sport, kwam hij met haar op de trainingslocatie van RA op zuid terecht. Om niet aan de kant te blijven zitten sloeg zijn eigen eerste looptraining, alweer zo’n 14 jaar geleden, onverwacht aan. Het smaakte naar meer! Toen de beschikbaarheid van trainers op locatie Olympia afnam is hij de nodige opleidingen via de Atletiekunie gaan volgen om vervolgens zelf ook groepen van de wegatletiek te gaan trainen. Op locatie Olympia zijn er groepen op C, D en WDR (wandeldribbelren) niveau. Hans neemt als trainer samen met enkele andere trainers, de C en D groepen onder zijn hoede. In samenspraak met de overige trainers worden schema’s bedacht en plannen uitgezet. Dit alles in een ontspannen en sociale sfeer maar natuurlijk niet zonder ook af en toe de grenzen op te zoeken.
Heb je zin om je conditie te onderhouden en een paar keer per jaar je 5km, je 10km, 10 Miles of halve marathontijd te verbeteren dan is het een goed idee om dat bij de C en D loopgroepen van Rotterdam Atletiek, locatie Olympia uit te komen proberen.