C-groep Langepad

Hoewel bij de C-groep de sportieve inspanningen gepaard gaan met een flinke dosis gezelligheid en humor, voert het prestatiegerichte enigszins de boventoon. De trainingen zijn er op gericht om de lopers in staat te stellen de 5km, bij een prestatieloop of zo, in een tijd tussen de 22 en 26 minuten af te leggen. Om dit te kunnen bereiken wordt er gewerkt aan het verbeteren van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, coördinatie en flexibiliteit. Een training is dan ook altijd opgebouwd uit een warming up, oefeningen voor kracht en flexibiliteit, loopscholing voor techniek en coördinatie, het loopprogramma en een cooling down. Het loopprogramma is zeer afwisselend, bijvoorbeeld; intervallen, wisselduurlopen, crossen, Fartlek, enz. De trainingen vinden plaats in het Kralingse bos, op de baan van het sportcomplex Lange Pad, op de verschillende bruggen over de Maas en in de heuvels van het Bergse bos (bij de skiheuvel).
Wil je meer informatie over de C-groep van locatie Langepad, stuur een bericht naar André Bossche.

Contributie-informatie

Programma oktober 2022

CIMG1718

Training langs de Kralingse plas

Training op zaterdagmorgen, zo mooi!

Training op zaterdagmorgen, zo mooi!

Trainers

De trainers van de C-groep zijn op BLT3 en PLT4 niveau gediplomeerd en hebben ervaring in het lopen van halve en hele marathons en baanwedstrijden.

Na een tiental jaren baanatletiek bij de masters werd het voor Henk Berkhof tijd om aan het lopen van een marathon te beginnen. Het gericht werken naar een prestatie triggerde hem om met de opgedane kennis iets te doen en dat werd (in 2006) training geven aan de loopgroep. Naast het zelf behalen van de benodigde trainersdiploma's, ATL-3 en PTL-4, is Henk ook docent bij de AU en verzorgt de cursussen ATL2 en BTL3. Als gecertificeerd praktijkbegeleider begeleidt trainers i.o. bij hun praktijkstages. Belangrijk vindt hij; verantwoord trainen binnen ieders persoonlijke prestatievermogen. Naast het lopen van afstanden moet er voldoende aandacht aan techniek, coördinatie, kracht en lenigheid worden besteed. Uiteraard alles in een prettige sfeer met ruimte voor sociale omgang.

Jacqueline Toonen startte in januari 2011 met de Loopschool bij Rotterdam Atletiek. Hoewel zij al eerder pogingen had gedaan tot hardlopen (o.a. Start to Run) lukte het deze keer echt om te blijven hardlopen en het bovenal leuk te vinden. Al snel begon Jacqueline als Assistent Trainer binnen Rotterdam Atletiek en in juni 2013 sloot zij de cursus Assistent Looptrainer 2 succesvol af. Sinds april 2017 is ze in het bezit van BLT-3 diploma van de Atletiekunie. Jacqueline vindt het belangrijk dat men het naar z’n zin heeft tijdens de training. Hard werken is belangrijk maar plezier in de trainingen net zo. Ze vindt het mooi om te zien dat ook recreanten nog volop vooruitgang kunnen boeken.

André Bosche

André Bosche

Henk Berkhof

Henk Berkhof

Jacqueline Toonen

Jacqueline Toonen