B/C-groep Nenijto

De B/C groep van Rotterdam Atletiek is bijzonder hechte, fanatieke groep waarin nieuwe lopers zich altijd snel thuis voelen door de goede sfeer, persoonlijke aandacht en afwisselende trainingen. In deze groep, onder leiding van Christel van den Hoek en Ivo Steverink, loopt ieder op zijn eigen niveau (zie 'gevarieerd aanbod'). Achteraf is er altijd tijd om gezamenlijk ‘een bakkie te doen’. De lopers trainen voor diverse afstanden, van 5 of 10 km tot marathon, trail of triatlon.
De training begint met eenvoudige kracht- en coördinatieoefeningen, een belangrijk speerpunt van de trainers. Daarna volgt de loopscholing, met persoonlijke tips en aanwijzingen voor de looptechniek. De loopkern van de training wordt afgewerkt in subgroepjes, ingedeeld op snelheid of hoe fit je je voelt die dag.
Op maandag bestaat de loopkern vaak uit intervallen, langere of kortere afstanden op de baan, en soms een circuittraining. Op zaterdag gaat de groep vaak naar het Vroesenpark en eens per maand naar de ‘ski-berg’ aan de Rotte voor een stevige off road heuveltraining. Dat is niet voor niets, want veel van de lopers in de groep zijn liefhebbers van trails. Lopers uit de groep gaan dan ook gezamenlijk naar België voor de La Chouffe-trail, naar Utrecht voor de Devil’s Trail of naar Terschelling voor de Berenloop. Ook voor team-triathlon’s, openwaterzwemmen of andere sportieve uitdagingen zijn de meeste groepsleden graag te porren. Plannen die steevast gesmeed worden bij een theetje na de training.
Zoek jij ook een prestatiegerichte en sociale groep? Om hard te trainen met gelijkgestemde loopmaatjes? Kom dan eens langs op maandag 19.00 uur of zaterdag 09.00 uur op de Bentincklaan en doe een training mee op jouw niveau. Meer info: Christel van den Hoek.

Contributie-informatie

B/C training in Vroesenpark

B/C training in Vroesenpark

B/C Devil's trail 2018

B/C Devil's trail 2018

Trainers

Ivo Steverink had voor zijn lidmaatschap bij Rotterdam Atletiek al deelgenomen aan fitgroepen bij Sprint in Breda, al 100 wedstrijden gelopen van 5km tot marathons. Bij verhuizing naar Rotterdam in 2011 was het logisch om aansluiting te zoeken bij één van de lange-afstandgroepen van Rotterdam Atletiek. Met de systematische intervaltrainingen en loopscholing kwam hij op snelheden die hij nog nooit gelopen had. "Telkens weer met nieuwe opdrachten die baan op of het park in, het maakt je echt sneller. Maar het is geen rechte lijn omhoog: Kan het lopen leuk blijven als het kwa prestaties tegenzit? Hoe voorkom je blessures? Bespreek je ervaringen en ambities, voel je thuis, daarom lopen we als groep." Ivo heeft het Basis Looptrainer 3 certificaat.