Junioren (vanaf 11 jaar)

De trainingen bij de junioren zijn bij de oudere kinderen meer gericht op prestatie dan bij de jongere. Tijdens de trainingen wordt atletiek in de breedste zin aangeboden. De technische onderdelen komen nu meer specifiek aan bod. Dit zijn onderdelen als discuswerpen, speerwerpen, kogelslingeren, polsstokhoogspringen, steeple chase, enz.
Heb je vragen over de trainingen van de junioren in het algemeen, stuur een bericht naar onze jeugdcoördinatoren Brendan en Nils via .

De leeftijdsindeling 2021-2022 met ingang van 11 oktober 2021

  • D1: geboortejaar 2010
  • D2: geboortejaar 2009
  • C1: geboortejaar 2008
  • C2: geboortejaar 2007
  • B1 (U18): geboortejaar 2006
  • B2 (U18): geboortejaar 2005
  • A1 (U20): geboortejaar 2004
  • A2 (U20): geboortejaar 2003

Locaties en tijden

 

 

Locatie/GroepTijdTrainers
Nenijto
D-juniorenmaandag 17.30 - 19.00Nils, Safouan, Ruth
D-juniorenwoensdag 17.30 - 19.00Liesbeth, Nils, Enid, Kahlan, Kimberly
C-juniorenmaandag 17.30 - 19.00Richard, Kahlan, Kay
C-juniorenwoensdag 17.30 - 19.00Richard, Frank, Maruska, Lisa
CD-junioren specialisatie in overlegvrijdag 17.30 - 18.30Richard
AB-juniorenwoensdag 19.30 - 21.00Jowie, Frank
AB-juniorenvrijdag 18.00 - 20.00Maruska
AB-junioren specialisatie op uitnodigingvrijdag 18.00 - 19.30Maruska
Olympia
Alle juniorendinsdag 17.30 – 18.45Annet, Faas, Kailin, Kars en Lahoucine
Alle juniorenzaterdag van 10.00 - 11.30Annet, Aranka, Elmira, Faas,  Kailin en Mariena

Trainingsopbouw

Het hele jaar door zijn de trainingen ongeveer als volgt opgebouwd: inlopen - loopscholing (ruime aandacht) - onderdelen - slot (lopen of spel).

De zomermaanden, vanaf maart/april, staan meer in het teken van de technische onderdelen van de atletiek, zoals bijvoorbeeld hoogspringen. Tijdens de zomer -ook een periode van rust in de wedstrijdkalender - komen de speciale onderdelen zoals polsstokhoogspringen, kogelslingeren en steeple chase meer aan bod.

Vanaf november wordt in wintermaanden tijdens de training veel aandacht besteed aan het lopen en de algemene conditie. Zo gaan we zeer regelmatig ook buiten de Nenijto locatie trainen (we starten en eindigen wel gewoon op de Nenijto). Daarnaast gaan we ook regelmatig de gymzalen in, waar kracht (met eigen lichaam) en coördinatie (veel turnachtige dingen) centraal staan.

Wilt u meer te weten komen over de juniorentraining? Mail dan uw vraag naar onze jeugdcoördinatoren Brendan en Nils via .

Trainingsinformatie

De trainingen vinden plaats op atletiekbaan Nenijto op de maandag en woensdag. We raden aan om beide trainingen te komen, omdat de ontwikkeling rond deze leeftijd erg snel gaat en grote verschillen kunnen ontstaan.

Kleding en schoeisel

De trainingskleren zijn natuurlijk sportkleren die worden aangepast op het weer. In de wintermaanden is het verstandig meerdere, maar wel dunne, lagen aan te trekken, zodat je gemakkelijk iets kunt uitdoen als het nodig is. Handig is het altijd op een trainingsjackje aan te doen omdat deze beter de regen, maar vooral ook de wind tegenhouden.

Loopschoenen zijn een vereiste voor atletiek. Het draagt eraan bij dat je goed beweegt en geen of minder last krijgt van de gewrichten, schenen, e.d.. Spikes, als je ze hebt, moet je elke training meenemen. Het kan namelijk zo maar zijn dat we iets gaan doen waar spikes handig voor zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat we ze altijd gebruiken.

Heb jij of je ouders vragen over wat het beste is? Stel dan gerust de vraag aan de C/D-juniorentrainers (zie schema).

Extra trainingen: specialisatie

Voor de C/D-junioren die twee keer in de week goed trainen is het mogelijk om een keer extra trainen bij een specialisatiegroep. Het moment en keuze van het onderdeel gaat altijd in overleg met de trainers. Als je hier zin en tijd voor hebt laat dit dan weten aan een van de trainers.

Wedstrijdinfo D Junioren

Er zijn veel wedstrijden te doen voor C/D-junioren. Op de wintercross na, zijn de trainers bij al deze wedstrijden aanwezig en kunnen kinderen eigenlijk altijd meerijden als hun ouders niet mee (kunnen) gaan. Meedoen aan wedstrijden is zeer belangrijk om stappen te maken in de atletiek en beter te worden. Atletiek is toch uiteindelijk meten en verbeteren!
Informatie zoals een chronoloog ontvang je meestal in de week voorafgaand aan de wedstrijd (per e-mail). Wat je nodig hebt voor en op de wedstrijden lees je hieronder.

Competitie

De competitie bij de junioren is anders van opzet dan bij de pupillen. Deze is namelijk een groepswedstrijd (jongens en meisjes wel gescheiden) van club tegen club. Iedere atleet draagt dan een steentje bij aan het groepsresultaat door 1 of 2 onderdelen te doen. De indeling van de atleten over de onderdelen zullen de trainers doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Daarnaast zullen de 4 besten worden opgesteld in de estafette. Het is dus belangrijk dat je op de trainingen, maar vooral ook op de wedstrijden laat zien wat je kunt!

Omdat de competitie een echte groepswedstrijd is, zullen we altijd gezamenlijk vanaf de Nenijto vertrekken en gezamenlijk ook weer terugkomen. Naast je eigen onderdelen ben je op de wedstrijd dan ook hard nodig als supporter van je clubgenoten.

Inschrijven voor wedstrijden

Inschrijvingen voor de wedstrijden kun je altijd bij de trainer doen. Doe dit dan wel vóór de sluitingsdatum. Staat er instuif vermeld, dan kun je je nog op de wedstrijddag zelf inschrijven. Het is dan wel handig om ruim op tijd aan te geven aan je trainer dat je meegaat naar deze wedstrijd, zodat het vervoer goed afgestemd kan worden.