B-groep Nenijto

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de Rotterdam Atletiek B-groep, die traint in Blijdorp op het sportcomplex Nenijto. Een enthousiaste groep ervaren lopers (m/v), van midden 20 tot krap 60 jaar. Startend op 5 en 10 KM wedstrijden, op halve en hele marathons en triatlons, in binnen- en buitenland. Op Facebook (Rotterdam Atletiek B-groep) lees je welke tijden er gelopen worden. Naast prestatiegerichtheid en persoonlijke aandacht spelen onderling respect en gezelligheid een belangrijke rol. De lopers kenmerken zich door grote toegankelijkheid, je voelt je snel thuis.
Je wordt gericht getraind door ervaren en gediplomeerde trainers. Er komen tijdens de training diverse zaken aan bod zoals; looptechniek, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Op dinsdag lopen we korte intervallen op de baan en op donderdag een langer traject buiten de baan. Bijvoorbeeld langs de Schie, in het Zestienhovenpark, het Euromastpark en bij de skiheuvel in Bergschenhoek. Volop afwisseling en uitdaging. Kom eens kijken, of beter nog: kom trainen. Op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19:00 uur, aan de Bentincklaan in Rotterdam-Blijdorp.
Wil je meer informatie over de B-groep op de Nenijto, stuur een bericht naar Paul Wuestenenk.

Contributie-informatie

Coördinatie en core training

Coördinatie en core training

Groepsfoto 2018 Nenijto

Groepsfoto 2018 Nenijto

Trainers

Paul Wuestenenk

Paul Wuestenenk

Paul Wuestenenk had op zijn bucketlist het lopen van de marathon in Rotterdam. "Op een schema uit de krant trainde ik maandenlang. Alles liep op rolletjes, op de marathon na. Het was 29 graden. Dat werd afhaken, maar mijn enthousiasme was niet meer te stoppen. Het volgende jaar liep ik ´m onder 4 uur, maar dat moest beter kunnen. Hoe dan wel, leerde ik bij Rotterdam Atletiek. Het rennen werd makkelijker, ik liep beter en sneller. Op de marathon, de halve marathon, 10 EM, 10 en 5 KM. Dat plezier en die progressie gun ik iedereen. Na de cursus Assistent Looptrainer 2 rondde ik de opleiding BLT3 van de Atletiekunie af. Op basis van kennis en ervaring help ik je een betere loper worden."