A-groep Nenijto

De A-groep van Rotterdam Atletiek staat bekend als de Weg-topgroep van Rotterdam Atletiek en heeft atleten in de groep die tot de snelste van de regio en daar buiten behoren.  Een gezellige groep met gedreven atleten die het beste uit zichzelf willen te halen. Om bij de A-groep te mogen trainen hanteren we een limiet; 38 minuten op de 10km voor mannen aan en voor de vrouwen 40 minuten. Voor de afwisseling en variatie in trainingen is er een maal per week een buitentraining en een baantraining. De focus is vanaf het najaar op de marathon van Rotterdam gericht, waar de A-groep zich als snelle Rotterdammers promoten.  In de zomer wordt er voor kortere wedstrijden getraind, 1500m, 3000m, 5000m op de baan, 10km wegwedstrijden.  Bij al deze wedstrijden worden er vele podiumplaatsen behaald door de atleten, een groep om trots op te mogen zijn (woorden van de trainer).
Naast de gebruikelijke trainingen wordt er eenmaal per jaar een trainingsweekend georganiseerd, een etentje met de groep of een BBQ. Het is goed voor de groepsvorming om als atleet elkaar in een andere setting mee te maken en natuurlijk wel zo gezellig.
Volg de actuele wedstrijden met verslagen op de blog van de A-groep
Wil je meer detailinformatie over de A-groep, stuur een bericht naar Carla Ophorst.

Contributie-informatie

Agroepsfoto

Groepsfoto in de nieuwe sponsorkleding

nawedstrijd

Genieten na een goede wedstrijd

3xnkgoud

Driemaal goud NK halve marathon

Trainers

Carla Ophorst heeft 34 jaar hardloopervaring in de (sup) top van Nederland, op de weg, baan, crossen en trails. Sinds 2005 gediplomeerd Trainer-Coach B (licentie 4), Mental coaching, Sportvoeding, Actiontype.  In 2005 als coach bij de MILA-groep Haag atletiek begonnen, in 2009 de OphorstRunners opgericht en sinds 2015 werkzaam als hoofdcoach van de A-groep bij Rotterdam Atletiek. Het was altijd een droom om snelle atleten te mogen trainen.

Carla, coachend bij marathon Rotterdam

Carla, coachend bij marathon Rotterdam

Carla Ophorst

Carla Ophorst