Topsport

Zeven RA’ers geselecteerd voor Parijs

Papendal, 9 juli 2024

Vandaag maakte Vincent Kortbeek, directeur van de Atletiekunie, de Nederlandse selectie bekend voor het atletiekgedeelte van de komende Olympische Spelen te Parijs. Deze spelen beginnen op vrijdag 26 juli a.s. en eindigen op zondag 11 augustus. Vanaf vrijdag 2 augustus begint het atletiekgedeelte, traditiegetrouw in de tweede week. In totaal zijn worden er 47 atleten (een nieuw record) afgevaardigd, 26 vrouwen en 21 mannen. Van die 21 mannen zijn er zeven afkomstig van onze club, waarmee RA weer eens hofleverancier is voor team NL. En daar mogen we best trots op zijn!

Liemarvin Bonevacia: 400m en 4 x 400m mixed


Taymir Burnet: 4 x 100m


Xavi Mo-Ajok: 4 x 100m


Churandy Martina: 4 x 100m


Isaya Klein Ikkink: 4 x 400m mixed


Isayah Boers: 4 x 400m mixed


Eugene Omalla: 4 x 400m mixed

Helaas geen kwalificatie voor de 4 x 400m mannen die in 2021 in Tokio nog verrassend beslag wist te leggen op de zilveren medaille. Gelukkig nog wel deelname van de Nederlandse mannen aan de 4 x 100m. Voor Churandy betekent dat hij op zijn arm er een ringetje bij moet laten tattoeëren, want het worden zijn zesde(!) Olympische Spelen! Wij wensen alle atleten héél veel succes!

Pagina Atletiekunie

Website Olympische Spelen Parijs