Topsport

Drie RA’ers naar EK<18

Papendal, 9 juli 2024

Vandaag werd, naast de Olympische selectie, ook de selectie bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen onder 18 jaar. Deze kampioenschappen worden gehouden in het Slowaakse Banská Bystrica van 18 – 21 juli a.s. In totaal worden er 23 talenten afgevaardigd, waarvan 3 van onze vereniging.

Gift Achigwe: meerkamp. Het is haar eerste grote kampioenschap. In het verleden heeft ze als C-juniore enkele malen deelgenomen aan de C-interlands. Met  haar puntentotaal van 5367 staat ze maar 29 punten achter de andere Nederlandse meerkampster, Ruby Jansen van AC Tion. Gift komt meteen op de eerste 2 dagen in actie.

Gift (nr. 1817) werd in Emmeloord Nederlands kampioene meerkamp.

Zion Sambo en Raminge Laker DeWindt: 100m. Beide sprinters staan 1 en 2 op de huidige Nederlandse seizoensranglijst. Ze ontlopen elkaar niet veel met 10.54 voor Raminge en 10.60 voor Zion. In de top 10 AT van Nederland staat Raminge op de derde plaats en Zion op de plaats 5. De eerste plaats op deze lijst wordt ingenomen door clubgenoot Maurice Afognon met 10.50. Hij noteerde die tijd tijdens de vorige Europese jeugdkampioenschappen die toen in Jeruzalem werden gehouden. Van Zion kunnen we nog veel verwachten, want op 15-jarige leeftijd verbrak hij het record op de 100m onder 17 jaar van niemand minder dan Churandy Martina. Churandy is zijn grote voorbeeld. Of hij beter kan worden dan Churandy? Kan hij ook zo ver komen? “Mijn doel is om beter te worden dan Churandy Martina”, zegt Zion zelfverzekerd. “Als ik bescheiden blijf, geen ernstige blessures krijg en hard werk, dan kan het.”

Hierboven Zion trainend met zijn vader. Helaas geen goede foto beschikbaar van Raminge.

Wij wensen onze toptalenten heel veel succes!

Volg onze atleten via deze website.

Pagina Atletiekunie.