Sportnieuws

RA’ers in de EK-afvaardiging

De Europese Kampioenschappen Atletiek vinden plaats van vrijdag 7 tot en met woensdag 12 juni in Rome, Italië. In totaal komen 59 Nederlandse atleten uit in oranje op dit Europees Kampioenschap: 29 vrouwen en 30 mannen.

Met nog zo’n anderhalve maand tot de Olympische Spelen staan de  Europese Kampioenschappen in Rome garant voor spektakel; de beste Europese atleten zullen erop gebrand zijn hier hun vorm te testen en te strijden voor het eremetaal.

Nu, 50 jaar nadat Rome de Europese Kampioenschappen Atletiek organiseerde in 1974, keert het evenement terug naar het authentieke Olympic Stadium, temidden van het Foro Italico Park. Het iconische Stadio dei Marmi, gelegen naast het Olympic Stadium, heeft onlangs een volledige renovatie ondergaan en zal dienen als warming up track tijdens de Europese Kampioenschappen.

Van onze club zijn de onderstaande leden geselecteerd.

Taymir Burnet: 100m, 200m en 4 x 100m
Liemarvin Bonevacia: 400m, 4 x 400m (mannen en mixed)
Xavi Mo-Ajok: 4 x 100m
Churandy Martina: 4 x 100m
Isaya Klein-Ikkink: 4 x 400m (mannen en mixed), afgelopen maandag nog goed voor een nieuw p.r. van 45.41 in Praag.
Isayah Boers: 4 x 400m (mannen), afgelopen maandag goed voor 45.85 (SB), ook in Praag.

 

Wij wensen onze atleten heel veel succes toe!

Toernooipagina Atletiekunie

Website organisatie