Sportnieuws

Nashwena Jonge (21) overleden

Rotterdam, 30 mei 2024

Met diep verdriet delen wij het verlies van geliefde atlete Nashwena Jonge; een geweldige 100 meter sprintster die niet alleen op de atletiekbaan, maar ook daarbuiten vol energie en vreugde was. Nashwena is in 2021 voor haar studie naar Nederland gekomen en was sindsdien lid van Rotterdam Atletiek. Zij trainde in de groep van Ellsworth Manuel. Zij nam deel aan vele (indoor)wedstrijden waaronder het afgelopen NK indoor te Apeldoorn waarin zij tot de halve finale reikte van de 60m (7.72). Ook nam zij deel aan diverse competitiewedstrijden van Rotterdam Atletiek.

Zij laat naast haar familie in Curaçao en Nederland ook een grote groep zeer betrokken vrienden achter bij onze vereniging.

We zullen haar herinneren als iemand die elke dag het beste uit zichzelf en anderen haalde.

Rust zacht, lieve Nashwena. Je zult enorm gemist worden.

Persoonlijke records:
60m: 7.72
100m: 12.00
200m: 25.33 (24.72 met rugwind)

Tijdens de competitiewedstrijd 2e divisie op zondag 2 juni a.s. te Gouda zal voorafgaand aan de start van de 100m om 12.20 uur een minuut stilte in acht worden genomen.

Crowdfundingsactie
Om de familie van Nash te steunen is de mentor van Nash, Mathilde Hotting van Zadkine Sport & Bewegen, een crowdfundingsactie gestart. Hiermee wordt geld ingezameld om de financiële zorgen voor haar moeder en andere familie te beperken. Iedere kleine bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Ga hiervoor naar https://www.gofundme.com/f/voor-nash

Bij Rotterdam Atletiek zal een herdenkingsbijeenkomst worden georganiseerd. Nadere informatie volgt.