BaanatletiekWedstrijden & Uitslagen

Competities en andere wedstrijden

Lokeren (België), 9 juni 2024 – Internationale GP Stad Lokeren

Milco Hahury verbeterde zijn p.r. op de 1.500m tot 3.46.47. Dat is de elfde prestatie AT van RA. Proficiat met deze mooie prestatie. Een mooie opsteker voor de NK van eind juni.

Uitslagen

Delft, 19 juni 2024 – Midzomeravondwedstrijd

Veel RA’ers aan de start deze avond. Veel PB’s en SB’s deze avond. Eén prestatie sprong eruit en dat was de 12.58 van V35 Patricia Jacott – Krolis. Het is de vierde prestatie AT bij de V35 en tevens een verbetering van haar eigen clubrecord. Daarnaast nog een uitstekende prestatie van Sanne Mooldijk op de 5.000m die voor het eerst onder de 17 minuten kwam met 16.52.96. Daarmee won ze de wedstrijd. Merle de Zwart werd tweede in ook een nieuw p.r. van 18.38.21.

Uitslagen

Rotterdam, 22 juni 2024 – 3e CD-competitie

Goed lenteweer wat zorgde voor veel PB’s en SB’s. Soms wat teveel rugwind op de sprintnummers. De jeugdteams van RA draaiden mee in de top van het klassement. De C-meisjes werden derde vandaag en landelijk staan ze op plaats 13. Ook een derde plaats voor de C-jongens met slechts 10 punten achterstand op nummer 2 PAC. Landelijk vinden we de C-jongens terug op plaats 14. De D-meisjes werden vandaag 9e in de poule. In de landelijke stand zien we ze terug op plaats 78. De jongens D van team 1 deden het heel goed vandaag door achter stadgenoot PAC als tweede te eindigen. Landelijk staat de ploeg op plaats 4 met slechts 43 punten achterstand op datzelfde PAC (18.440 punten om 18.397 punten). Dus dat kan nog heel spannend worden in de finale. Team 2 werd achtste vandaag en landelijk staat de ploeg op plaats 85.

Jongens C
Veel 2e en 3e plaatsen. De enige overwinning kwam op naam van Noah den Burger die 5.55m ver sprong (wel met teveel rugwind).

Jongens D
Robin v.d. Gaag zorgde voor twee overwinningen. Op de 1.000m liep hij in zijn eentje naar een nieuw p.r. van 3.03.57. Die drieminutengrens zit eraan te komen. Daarnaast won hij het verspringen met 4.76m met een behoorlijke tegenwind. Alle discuswerpers en alle lopers op de 300m horden konden nieuwe p.r.’s noteren.

Meisjes C
Christina van Tiel verbeterde haar p.r. op ver tot 5.43m en dat was goed voor de enige overwinning.

Meisjes D
Geen overwinningen in deze categorie. Wel een mooie derde plaats voor Cato Groen op hoog (1,40m), een vierde plaats op de 60m met 8.51 en ten slotte nog een 5e plaats op de 60m horden met 10.86 (nieuw p.r.).

Uitslagen

Genève (Zwitserland), 22 juni 2024 – ATLETICA GENEVE

Team NL 4 x 100m, met Taymir Burnet en Xavi Mo-Ajok in de gelederen, is er nog niet in geslaagd om kwalificatie af te dwingen voor de komende Olympische Spelen te Parijs. Waar een tijd van onder de 38.30 vereist was, kwam het team tot de (winnende) tijd van 38.75. Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat de race in de stromende regen werd gelopen. De eerste veertien landen zijn al zeker van olympische plaatsing, de strijd om de laatste twee toegangsbewijzen ligt nog tot 30 juni open. De laatste twee tickets gaan naar de landen die qua tijd de vijftiende en de zestiende plaats innemen op de wereldranglijst. Nederland heeft Trinidad en Tobago in de nek hijgen. Tot het einde van de maand kan de concurrentie nog aan de bak om de tijd van Nederland te verbeteren. Voor 30 juni worden er echter wereldwijd amper nog races over 4×100 gelopen: over ruim een week wordt duidelijk of de 38,30 van Nederland voldoende blijft om toch als zestiende land naar de Spelen van Parijs af te reizen.

Verder nog Taymir 10.19 op de 100m (10.36 series) en Churandy Martina (M35) 10.81. Op de 400m leverde Isaya Klein Ikkink weer een sub 46’er af met 45.83. Isayah Boers zat daar met 46.39 net boven. Xavi Mo-Ajok kwam tot 20.76 op de halve baanronde (met tegenwind).

Een livestream kan worden bekeken via deze link.

Uitslagen

Beveren (België), 22 en 23 juni 2024 – Belgische kampioenschappen masters

V40 Lien Terryn blijft maar steeds harder lopen. Op zaterdagmorgen nog toeschouwer bij de verrichtingen van haar kind tijdens de CD-competitie op de Nenijto en zaterdagmiddag Belgisch kampioen op de 400m in een nieuw persoonlijk record: 58.94! Op zondag deed ze er nog een schepje bovenop door niet alleen Belgisch kampioene te worden op de 200m, maar ook nog een bronzen plak mee naar huis nam op de 100m! En op beide afstanden op zondag opnieuw persoonlijke records: 26.71 op de 200m en 13.32 op de 100m. Dat betekent dat ze op de 200m nauwelijks snelheid verliest t.o.v. de 100m want 2 x 13.32 is 26.64…. Dat is uitzonderlijk goed! De prestaties op de 100m en de 200m zijn nieuwe clubrecords bij de V40.

Uitslagen zaterdag en uitslagen zondag

Goes, 23 juni 2024 – Competitie 3e divisie

V.l.n.r.: Fleur Berkhof, Janneke Berkhof, Edda v.d. Velden, Annemieke Punter en Marije Poot-Reynders. Liesbeth Koot en Lieke Hofmans waren al weg ten tijden van het nemen van de foto.

Vandaag was de damesploeg van de 3e divisie een lekker dagje weg naar het zonnige Goes. De dag begon met Liesbeth Koot op het hoogspringen. Ze is met een goede poging op 1,20m goed op koers voor de meerkamp in Best over 2 weken. Daarna heeft ze ook nog de altijd zware 400m gedaan. Edda van der Velden heeft de laatste tijd flink op de start geoefend voor de 100mh en dit was goed te zien. Helaas raakte ze horde 6 waardoor ze uit balans raakte en de laatste paar horden wat rommelig verliepen. Het verspringen verliep wisselend. Op de 100m liep Lieke Hofmans 0,2 sec. sneller dan de vorige keer. Ook was Lieke in de verspringbak te vinden. Ze vond zelf dat ze niet voldoende de lucht in ging. Annemieke Punter moest weer even wennen aan de zwaardere kogel, maar de 1e poging ging goed. De 200m liep ging niet zo lekker. Maar ze heeft veel plezier gehad bij het jureren. Bij het kogelslingeren stond Janneke Berkhof in de ring en de kogel vloog richting de 30m. Op de 1500m heeft Fleur Berkhof na jaren weer een keer een PR gelopen en zij was daar zichtbaar blij mee. Marije Poot-Reynders kwam op de 200m flitsend uit de startblokken en liep een mooie bocht. Op het rechte stuk zakte het wat in. Vanwege wat pijntjes is besloten om de 4 x 400m niet meer te lopen.

Het was weer een heerlijke dag met hele aardige mensen in Goes. Met de muntjes die zijn verdiend met het jureren, is de dag goed afgesloten met een ijsje. Het was de laatste wedstrijd voor dit seizoen en kijken weer uit naar volgend jaar!

Tekst en foto: Janneke Berkhof

Uitslagen

Nijmegen, 23 juni 2024 – Competitie 2e divisie

Heerlijk atletiekweer in Nijmegen zorgde voor prima prestaties. Zowel de mannen- als de vrouwenploeg eindigde bovenaan in deze poule. De mannen met bijna 1.000 punten voorsprong, de vrouwen met ruim 300 punten voorsprong. Landelijk staan de vrouwen op de vierde plaats en de mannen zien we terug op de zevende plaats.

Vrouwen
Jurivienska Koster (100m, 12.60), Maud van Sintmaartensdijk (400m, 25.41), Franka Blok (100m horden, 14.95) en en estafetteteam 4 x 400m (Miek Sluijter, Maud van Sintmaartensdijk, Laurien te Nijenhuis en Zaila Lemmens, 4.08.88) zorgden voor overwinningen. Het puntentotaal van de vrouwen had hoger kunnen uitvallen als Esmeralda Redan geen DQ achter haar naam had gekregen wegens het overschrijden van de lijn van haar baan. Eva Bouman noteerde een nieuw p.r. op discus met 35.82m. Moeder Debby stootte de kogel ook naar een nieuw p.r. (9.55m). Het CR van Michelle Blommestijn (9.69m) komt steeds dichterbij.

Mannen
Ondanks een DQ op de 4 x 400m (foute wissel) goede prestaties bij de mannen. Alle sprintnummers eindigden in een overwinning voor RA. Verantwoordelijk hiervoor waren Christopher Jack Aldrich (100m, 10.72), Shuraimy Bito (200m, 21.78, nieuw p.r.) en Joris Tammes (400m, 49.80, ook een nieuw p.r.). Daarnaast was Benjamin de Haan verantwoordelijk voor de eerste plaats op het langste nummer, de 5.000m (14.24.05). De gebroeders Den Hartog konden nieuwe p.r.’s noteren op speer waarbij Benjamin het verste wist te werpen: 49.72m. Sebastiaan kwam tot 45.88m. Benjamin stootte de kogel voor het eerst over de 12m met 12.14m. En ook kwam hij voor het eerst over de 4.20m op pols.

Eva Bouman

Maud van Sintmaartensdijk

Niels Baljet

Marijn de Wit

Jurivienska Koster

Filmpje Joris Tammes: Steven Bouman
Foto’s: Ilse Stok en Marc Suvaal

Uitslagen