Sportnieuws

Competities en andere (internationale) wedstrijden

Het atletiekseizoen is volop bezig en de resultaten van RA mogen er zijn, zowel nationaal als internationaal.

Barendrecht, 5 juni 2024 – Trackmeeting

Veel RA’ers aan de start. Enkele resultaten springen eruit. V35 Patricia Jacott-Krolis verbeterde haar eigen clubrecord op de 100m tot 12.68. Daarmee is ze vijfde AT van Nederland! Op de dubbele afstand verbeterde M40 Renato Ignacio zijn eigen clubrecord op de 200m tot 22.76. Op de hele baanronde evenaarde M40 Waldy Lindenborg zijn beste seizoenstijd: 52.18. Beide heren komen a.s. zondag in actie tijdens de masterscompetitie in Oosterhout. Tot slot wist MB Mees de Jong haar p.r. op pols te verbeteren tot 3.40m. Daarnaast waren er nog meer PB’s en SB’s, teveel om op te noemen.

Uitslagen

Eugene (USA), 6 juni 2024 – NCAA Championships

Neos-senior Matthew Sophia verbeterde zijn eigen clubrecord op de 110m horden tot 13.37 en dat is tevens het nieuwe CR bij de senioren. Daarmee komt hij zéér dichtbij de Olympische limiet die op 13.35 is gesteld.

Uitslagen

Eindhoven, 7 juni 2024 – Track Meeting

Renato Ignacio (M40) wilde enkele dagen voor de masterscompetitie zijn vorm testen op de 100m. Hij slaagde hiervoor glansrijk want hij wist het clubrecord van Caspari de Geus uit 1987(!) te verbeteren tot 11.04. Daarmee staat hij vijfde AT van Nederland!

Uitslagen

Rome (Italië), 7 -12 juni – EK senioren, dag 2 en 3

Op dag 2 kwam Taymir Burnet in actie op de 100m. Aangezien hij in het voorseizoen al een supertijd van 10.09 had gelopen, was hij vrijgesteld van de series en kwam meteen uit in de halve finale. Die halve finales van de 100m werden ontsierd door enkele valse starts en technisch malheur. Of dat van invloed is geweest op de prestatie van Taymir, is uiteraard moeilijk te zeggen. Met een tijd van 10.33 werd hij vierde in zijn halve finale en dat was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale.

Ook voor de 200m was hij vrijgesteld van de series en kwam op dag drie ook meteen uit in de halve finale. Startend in baan 8 kwam hij er eigenlijk niet aan te pas en finishte als laatste in 21.02.

Op de derde dag stond Liemarvin Bonevacia aan de start van de halve finale van de 400m. Ook hij was vrijgesteld van de series hiervoor. Liemarvin, niet zo goed op dreef in de finale van de 4 x 400m mixed, nam revanche op zichzelf door zijn eigen clubrecord te verbeteren tot 45.17. Hij liep een ijzersterke race en kwam als eerste uit op het rechte eind. Hij liet zich niet gek maken doordat de Belgische indoorwereldkampioen Doom hem voorbijging en kwam mooie als tweede over de meet. En dat is rechtstreekse kwalificatie voor de finale van morgen. ‘Wanneer het moet, ik loop 45.1. Ik zie jullie in de finale.’ Dat was het commentaar van Liemarvin voor de NOS.

Uitslagen

Oosterhout, 9 juni 2024 – 2e masterscompetitie

Uitstekende weersomstandigheden in het Brabantse platteland. Soms wat dwarrelende wind wat soms voordeel en soms nadeel opleverde op de laatste 100m. Er werden weer veel uitstekende resultaten geleverd en landelijk doet RA goede zaken. Na twee wedstrijden staan de mannen landelijk op een derde plaats. De vrouwen team 1 staan landelijk op een tweede plaats met slechts 38 puntjes achterstand op GAC Hilversum. Het tweede team komt ook in september uit in de finale want die zien we terug op plaats 5 in de landelijke stand. Waar de finale gehouden zal worden, is nog niet bekend. Maar net zoals vorig jaar staan zowel de mannen als beide vrouwenploegen weer in de eindstrijd.

Clubrecords
De vorm is er zeker bij de masters, want er werden weer enkele clubrecords verbeterd. V35 Patricia Jacott – Krolis is aan haar tweede atletiekleven bezig. Met maar liefst 4 meter tegenwind wist ze toch haar eigen clubrecord op de 200m te verbeteren tot 26.07. V50 Ditha Stegman – v.d. Hidde wierp de 500 grams speer eerst naar de nieuwe clubrecordstand van 32.97m. Maar dat vond ze niet genoeg en in haar volgende worp gooide ze meteen maar 34.60m en dat is tweede prestatie AT van Nederland! En dat met een half jaartje trainen…. M55 Patrick Kwist verbeterde in zijn eerste wedstrijd over 5.000m dit seizoen het clubrecord van Robert Willemse tot 16.35.73.

Debutanten
Vandaag enkele debutanten. De vorig jaar moeder geworden Annemieke Bloem (V35) werd ingezet op de 3.000m èn de 800m. Geen debutante, maar Hester Lingsma (V40) maakte ook dezelfde meeste meters als Annemieke. M35 Roland van Daalen maakte zijn debuut in de Zweedse estafette als 400m-loper. Nog nooit uit een startblok gestart, kweet hij zich zeer goed van zijn taak. Melinde de Keijzer – Boland, kwam uit op de 100m en ver en deed dat prima.

Punten
Grootste puntenpakker bij de mannen was M55 Patrick Kwist die een paar dagen vantevoren nog niet zeker wist dat hij zou lopen. Maar hij deed het uitstekend door 965 punten te registreren voor zijn 16.35.73 op de 5.000m.

Bij de vrouwen 4 prestaties boven de 800 punten:
831 Zweedse estafette 2.34.39 (Lien Terryn, Annemieke Punter, Liesbeth Koot en Patricia Jacott – Krolis);
823 V50 Ditha Stegman – v.d. Hidde, 34.60m op speer;
823 V55 Michelle Blommestijn, 33.66m kogelslingeren;
814 V50 Ditha Stegman – v.d. Hidde, 36.77m op kogelslingeren;
813 V35 Patricia Jacott – Krolis, 12.29 op de 100m (RW).

Speciale vermelding voor V50 Annemieke Punter die gisteren terug van vakantie was gekomen (en daar geen meter had getraind) en tot 9.98m kwam op kogel en 300m voor haar rekening nam in de Zweedse estafette.

Uitslagen

Foto’s A3

Zoetermeer, 9 juni 2024 – Derde AB-competitie

De AB-meiden team 1 eindigden als eerste in de poule en staan landelijk ook eerste en zijn stadgenoot PAC ruim voorbij. Team 2 vinden we terug op plaats 50. De jongens AB werden 5e in de poule en staan landelijk op plaats 17.

De enige overwinningen bij de jongens kwamen op naam van Wesley Monster die de snelste was op de 110m horden (16.41, RW). Daarnaast sprong hij het verst met 6.87m (p.r.). Tot slot evenaarde hij met 1.95m op hoog zijn beste seizoensprestatie.

Bij de meisjes drie overwinningen. Cinsi Leerdam kwam voor het eerst onder de 12 seconden op de 100m met 11.86. Daarmee behaalde ze ook meteen de meeste punten: 903. Zij is het vierde meisje A van RA dat onder de 12 seconden duikt. Gift Achigwe won de 100m horden in 14 seconden precies, maar met teveel rugwind. Een fantastische prestatie voor het 4 x 100m kwartet, want het viertal verbeterde het clubrecord op dit onderdeel tot 47.54. Het oude record van 47.99 dateerde uit 1987! Verantwoordelijk hiervoor waren Arusha Biekram, Yazz  Dunya Mo-Ajok, Esmee Stok en Cinsi Leerdam. Dat is de achtste prestatie AT in Nederland.

Net zoals bij de masters, werden diverse persoonlijke records verbeterd en seizoensbeste prestaties geleverd. Teveel om op te noemen.

Uitslagen