BaanatletiekSportnieuwsTopsport

BRONS voor Bonevacia bij de EK op de 400m!

Rome, 10 juni 2024 – EK Senioren

Onze clubgenoot Liemarvin Bonevacia heeft zijn tweede bronzen plak behaald! Ditmaal op een individueel nummer, ZIJN 400m! Hij startte in baan 9, wat een nadeel is omdat je niemand voor je hebt. Na zo’n 250m kwam de latere nummer 1, de Belg Doom, langszij en ging hem voorbij. Bij het ingaan van de laatste 100m zag het er niet naar uit dat hij nog voor een ereplaats kon gaan. Maar Liemarvin laat zich niet zomaar opzij zetten en vond nog een een extra zuurstoftank in zijn achterzak. Terwijl de anderen verzuurden, hield hij de ontspanning en bleef hij mooi lopen. En elke 10 meter kwam hij dichterbij de nummers 1 en 2, de Belg Doom en de Brit Dobson. Maar die waren net een maatje te groot. En passant verbeterde hij zijn eigen clubrecord bij de M35 tot de supertijd van 44.88. En dat is zelfs een Europees record bij de masters 35! GEFELICITEERD LIEMARVIN!

Voor de race belde hij met zijn zoontje en hij beloofde hem dat hij met een medaille thuis zou komen. Hij heeft het voor hem gedaan. Schrijf hem niet af, hij is een kampioenschapsloper. En hij geloofde in zijn laatste 100m. Voor de race deed hij een gebedje en wilde voor alle kinderen in Nederland een voorbeeld zijn.

Hierboven Liemarvin met Lieke Klaver die enige minuten later ook een bronzen plak in de wacht wist te slepen. Het is zijn tweede individuele medaille op de 400m voor Liemarvin. Acht jaar geleden behaalde hij ook een bronzen plak. Dat was destijds voor eigen publiek in Amsterdam. Vier jaar later, in München, viel hij net buiten het podium met een 4e plaats.

Uitslagen