SportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

Bronzen plak voor 4 x 400m team bij WK indoor + andere wedstrijden

Glasgow (Schotland), 1 – 3 maart 2024 – WK indoor

Team NL finisht als derde op de 4 x 400m in een nieuw Nederlands record: 3.04.25! In de finale werden Taymir en Isaya vervangen door Terence Agard (Haag Atletiek) en Liemarvin. Liemarvin was startloper en gaf het stokje als tweede over als Ramsey Angela (PAC), die de tweede plaats niet kon consolideren. Terrence Agard en Tony van Diepen (beiden Haag Atletiek) liepen een geweldige race en wisten de derde plaats vast te houden.

V.l.n.r. Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela, Terrence Agard en Tony van Diepen.

Van RA waren drie atleten geselecteerd voor de 4 x 400m: Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink en Liemarvin Bonevacia. Zowel Taymir als Liemarvin hadden zich in Zuid-Afrika voorbereid en hadden nog geen indoorwedstrijd gelopen. Net na het middaguur op zondagmiddag kwam het mannenteam van Nederland in actie in de halve finale van de 4 x 400m met Taymir en Isaya (Liemarvin werd gespaard). Taymir was startloper en gaf over aan Isaya. Tony van Diepen moest een inhaalrace lopen en deed dat met verve en gaf over aan Ramsey Angela. Die maakte het mooi af door als eerste over de streep te lopen in 3.06.47. Team NL naar de finale en hierboven is al beschreven hoe dat is afgelopen.

Uitslagen

Apeldoorn, 2 maart 2024 – Nederlandse studentenkampioenschappen

Zilver
Cato Graswinckel pols 3.30m (p.r.)
Marijn de Wit hoog 1.85m

Cato Graswinckel kwam voor het eerst dit seizoen in actie in de zaal en pakte meteen een zilveren medaille met een nieuw persoonlijk record. Ook een zilveren medaille voor Marijn de Wit. Hij evenaarde zijn beste prestatie van dit indoorseizoen op hoog met 1.85m.

Isabela Erzen bereikte de finale van de 60m met 8.17 (p.r. in de serie), 8.27 in de halve finale. In de finale finishte ze in 8.42 en dat was goed voor plaats 6. Op de 400m werd ze negende in een tijd van net niet onder de 60 seconden: 1.00.21. Ilse Stok viel net buiten het podium op de driesprong, maar wel een p.r. met 10.51m. Op ver sprong ze 4.76m (10e). Buiten mededinging sprong Yazz Dunya Mo-Ajok 2 cm verder. Ook buiten mededinging was Tessa Nieuwenhuizen. Zij trok haar goede vorm van 2 weken geleden op de NK door, door wederom een nieuw p.r. te noteren en wel op de 800m: 2.13.07.

Tomas van Wijngaarden werd 8e op de 800m in 1.58.62.

Uitslagen

Tokyo (Japan), 3 maart 2024 – Marathon

Niels Baljet was door zijn werkgever in staat gesteld om deze marathon te lopen en liet zich dat uiteraard niet 2x zeggen. Hij finishte als 120e in zijn tweede tijd ooit: 2.25.20. En was de eerste Nederlander.

Uitslagen