Sportnieuws

Toppers presteren uitstekend in Zuid-Afrika

Potchefstroom, 14 februari 2024

Enkele van onze topatleten verblijven op dit moment in het Zuidafrikaanse Potchefstroom. Daar bereiden zij zich voor op het komende buitenseizoen en slaan dus het indoorseizoen over. Dat de temperaturen daar aangenamer zijn dan in het kille en natte Nederland, moge duidelijk zijn. De prestaties zijn dan ook uitstekend te noemen die de afgelopen dagen zijn geleverd.

Taymir Burnet
Op de 200m verbeterde hij zijn p.r. met 1/100 van een seconde tot 20.30 en dat is onder de limiet (20.35) voor de komende Olympische Spelen te Parijs. Burnet is volgens bondscoach Laurent Meuwly zeker van deelname op deze afstand in Parijs omdat hij hoog genoeg staat op de internationale ranglijst, die de internationale atletiekfederatie hanteert bij de selectie. Burnet liep ook een snelle 100 meter, waarin hij met een tijd van 10.09 (p.r.) juist éénhonderdste boven de Nederlandse limiet bleef. Een week geleden liep hij een supersnelle 300m in 32.62 (p.r.).

Nederlands recordhouder 400m Liemarvin Bonevacia testte zichzelf op de wat kortere afstanden en met succes. De bijna 35-jarige atleet wist op de 100m zijn p.r. met 1/100 van een seconde aan te scherpen tot 10.39. Op de 200m bleef hij met 20.48 slechts 3/100 van een seconden boven zijn persoonlijke besttijd.

Bekijk filmpje van de 100m.

Uitslagen ten tijde van dit schrijven nog niet beschikbaar.