BaanatletiekPers&MediaSportnieuwsTopsportVerenigingszakenWedstrijden & Uitslagen

Rotterdam Festival for Athletics staat weer in de startblokken

Atletiek, de moeder aller sporten, is in Rotterdam sterk vertegenwoordigd en dus een jaarlijks festival meer dan waard. Daarom willen de Rotterdamse atletiekverenigingen PAC en Rotterdam Atletiek (RA) in het Olympisch Jaar 2024 opnieuw het Rotterdam Festival for Athletics organiseren. De voorbereidingen voor deze unieke ontmoeting tussen top- en breedtesport zijn van start gegaan.

Het is alweer de derde editie van het Rotterdam Festival for Athletics (RFFA), dat we in 2021 samen met de gemeente voor het eerst organiseerden. Onze ambitie? De atletieksport in Nederland, en dan vooral in Rotterdam, sterk op de kaart zetten. Want Rotterdam is een stad van sport en mobiliteit – iedereen moet in beweging komen en blijven. De atletiekverenigingen PAC en RA brengen wekelijks duizenden Rotterdammers in beweging. Atletiek is dan ook een sport voor iedereen en de basis voor vele andere sporten. Het aanbod is divers; je kunt rennen, springen en werpen, maar ook gezellig met anderen een stevige wandeling maken. Plezier en gezonde beweging voor alle Rotterdammers, ongeacht hun leeftijd of fysieke mogelijkheden, PAC en RA maken het mede mogelijk. 

Rotterdams toptalent

De Rotterdamse atletiekverenigingen zijn sociaal en ambitieus. Nabij het Kralingse Bos ligt sinds vorig jaar een 8-baans atletiekbaan van internationale allure. Mede door de tomeloze inzet van veel trainers, onder wie voormalig olympisch atleten, zijn PAC en RA een kweekvijver voor toptalent. Ramsey Angela, Liemarvin Bonevacia, Churandy Martina en tal van andere topatleten hebben hun eerste atletiekstapjes in Rotterdam gezet. 

Internationale sportstad…

De ambitie is het RFFA te laten uitgroeien tot een internationale wedstrijd waar Nederlandse topatleten zich kunnen meten met hun buitenlandse ‘collega’s’ op hoog niveau. Als datum voor de editie van 2024 mikken we op eind augustus/begin september. De exacte datum maken we zo snel mogelijk bekend. We gaan hierover nog in overleg met de  Atletiekunie omdat het belangrijk is dat de datum past in de agenda van de Nederlandse topatleten. Na de Olympische Spelen willen  we de afterparty van het atletiekseizoen zijn!

… voor iedereen!

Van deze party zal niet alleen de Nederlandse atletiektop genieten. Net als de vorige jaren gaan we een boeiend programma bieden voor iedereen die houdt van of nieuwsgierig is naar de atletieksport. Beginnende atleten kunnen ook ditmaal deelnemen aan een wedstrijd en/of een clinic met een toptrainer of topatleet. Hun ouders, overige familieleden en vrienden zijn van harte uitgenodigd om dit spektakel van dichtbij mee te maken. 

Help je mee?

Er ligt kortom een prachtige atletiekdag in het verschiet, maar als Rotterdamse atletiekverenigingen kunnen we deze niet alleen organiseren. We zijn aangewezen op ondersteuning van externe partijen. Misschien wil je bij de voorbereiding en/of op de dag zelf een handje komen helpen? We zijn blij met iedereen die het organisatieteam komt versterken.

Financiële ondersteuning

Ben je werkzaam voor of eigenaar van een bedrijf dat zijn naam graag met de atletieksport wil verbinden? Alle financiële steun is welkom. We bieden voor al onze sponsoren een VIP-pakket, inclusief training van medewerkers door topatleten aan. Ben je meer van de materiële ondersteuning of heb je een ander idee hoe je ons kunt helpen het Rotterdam Festival for Athletics te organiseren? 

Voor informatie over de voorgaande edities kan je kijken op www.rffa.nl of op insta via @rffa_rotterdam.