Sportnieuws

Nieuwjaarsreceptie 2024

Rotterdam, 11 januari 2024 – Nieuwjaarsreceptie

Op donderdag 11 januari jl. was het weer zover: de nieuwjaarsreceptie, die druk werd bezocht. Voorzitter Joop van Leersum opende de avond en vertelde onder andere over de plannen om de kantine te verbouwen, de avond in november waarbij vele leden aanwezig waren om over de toekomst van RA na te denken en de bezigheden omtrent een indoortrainingsaccommodatie onder de tribune van hockeyclub Rotterdam. Daarna gaf hij het woord aan topsportcoördinator Wouter Visser.

Twee jaar geleden werd begonnen om van deze gelegenheid gebruik te maken om enkele leden in het zonnetje te zetten. Zo ook dit jaar. Wouter memoreerde de vele successen die in 2023 werden behaald zoals het clubkampioenschap van de mannen bij het NK Teams, de vele medailles bij de diverse Nederlandse kampioenschappen en de toppers die deelnamen aan de diverse internationale wedstrijden en kampioenschappen.

Sam Kranse nam afscheid als topsporter. Met name de laatste jaren van zijn carrière legde hij zich toe op het polsstokhoogspringen en was hij een vaste waarde in de competitieploeg. Hij legt zich nu toe op zijn nieuwe bedrijf samen met zijn partner Robi van Leersum op de Nenijto.

Atletiek doe je samen, dat was en is het motto. Met dit motto als uitgangspunt en naar Amerikaans voorbeeld MVP (Most Valuable Player) zijn er een aantal mensen in het zonnetje gezet. Bewust is ervoor gekozen om dit te doen vanaf de B-junioren, hoewel er bij de C-junioren zeer goede prestaties zijn geleverd.

De Rotterdam Atletiek Sport Awards werden als volgt toegekend:

Junioren U18: Luna Pedemonte en Lucas Genisse

Luna draait aan de Nederlandse top mee op het onderdeel speerwerpen bij de junioren. Maar ook bij de senioren was zij actief in de competitieploeg. En ook op kogel zet zij goede prestaties neer. Lucas traint al jaren bij Arno Tavenier op pols en bereikt steeds grotere hoogten. Wegens de nasleep van een gebroken pols moet hij noodgedwongen het indoorseizoen overslaan, maar bij het NK U20 van de komende zomer, hoopt hij weer grote hoogtes te bedwingen.

Junioren U20: Mees de Jong en Benjamin den Hartog

Mees is al jaren actief op polshoog met als zijsprongetjes hoog, speer en discus. Zij deed mee in de diverse atletiekcompetities, zo ook het NK Teams waarin zij actief was op hoogspringen. Benjamin kon helaas niet aanwezig zijn, maar ook hij was actief in de diverse competitieploegen, zowel bij de senioren als bij de U20. Aangezien hij meerkamper is, kon hij op meerdere fronten worden ‘ingezet’.

Senioren: Patricia Jacott – Krolis en Joris Tammes

Patricia beoefent haar sport al vele jaren en ook zij was een stuwende kracht in zowel de seniorencompetitie als de masterscompetitie. Zij blijft de sport leuk vinden. Joris Tammes is net als Benjamin meerkamper en dus op meerdere nummers in te zetten. Zo was hij ook actief in zowel de competities voor senioren als de U20. Een dag voor het NK Teams hoorde hij dat hij de 110m horden moest lopen, maar ook de 400m horden. En dat was geen probleem voor hem.

Masters: Marije Poot en Ton Hettema

Bij de eerste uitreiking van de RA Sport Awards waren er geen awards voor de masters. Aangezien de masters al vele jaren op Nederlands niveau in de top meedraaien (en zelfs internationaal ook aan de top), mochten de awards voor de masters dit jaar uiteraard niet ontbreken. Marije werd geroemd om haar teamspirit tijdens (competitie)wedstrijden bij zowel de masters als senioren. Daarnaast geeft zij al jarenlang training op de Nenijto. Ton grossiert in medailles bij NK’s, zowel op de baan, weg als in het veld. Daarnaast draait hij zijn hand ook niet om voor een lange trailrun, een discipline waarin hij ook een NK-medaille wist te bemachtigen.

Maar de masters hebben ook trainers nodig. En die trainers zijn Dudley Boeldak, Nargélis Statia en Giorganny Gaarie. In enkele jaren tijd hebben zij kans gezien om de mastersgroep te laten groeien van enkele leden tot een grote club enthousiastelingen.

Internationals: Karlijn Schouten en Liemarvin Bonevacia

Beiden konden helaas niet aanwezig zijn: Karlijn verblijft op dit moment in de USA waar zij trainen en studeren combineert. Haar vader nam de award in ontvangst. Liemarvin behoeft geen introductie. Hij is op dit moment op trainingskamp in Zuid-Afrika waar hij zich voorbereidt op het komende outdoorseizoen. Met het oog op de aanstaande Olympische Spelen in Parijs, slaat hij het indoorseizoen over.

Trainers: Cedrych van der Graaff, Valéria Montijn en Ruben van Balen

Ook een aantal nieuwe enthousiaste trainers mochten niet onvermeld blijven.

Tot slot werden er nog enkele bijzondere mensen voor het voetlicht gezet: Richard Kooijman en Eric Tournier. Richard is al vele jaren actief als trainert en blijft het liefst op de achtergrond. Maar daaraan kun je niet altijd ontsnappen. Eric is onze ‘technische man’ op de Nenijto. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat er bij de start van de 100m een ‘klimaccommodatie’ is verrezen, dat enorm door het bestuur werd gewaardeerd. Er wordt dan ook veel gebruik van gemaakt.

En zo was het dan eindelijk tijd voor de door o.a. Tineke Schmitz gebakken oliebollen en uiteraard de champagne.