SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goud en zilver bij NK Cross, eerste serieuze indoorwedstrijd in Apeldoorn

Eersel, 16 en 17 december 2023 – NK Cross

Voor de tweede maal dit kalenderjaar werd het NK cross gehouden. Ditmaal in het Noordbrabantse Eersel op het E3-circuit. Dit is al vroeg in het cross-seizoen want normaalgesproken vindt het NK cross ergens in maart plaats. De organisatie in Eersel vond december beter qua timing dan begin maart. Vandaar die tweede keer in 1 kalenderjaar.

Bij de M35 wist Ton Hettema de titel in de wacht te slepen, het is zijn eerste op dit onderdeel. Bij de vorige editie, eerder dit kalenderjaar, werd hij nog derde. Ton: “Ik ben hard weggegaan en had na de twee kleine rondes al een klein gat. Dat heb ik daarna in de drie grote rondes vast kunnen houden.”

Bij de vrouwen korte cross was er een mooie tweede plaats voor Irene van der Reijken, met slechts 3 seconden achterstand op PH-atlete Dagmar Smid. Irene ging voor de eerste plek, maar had niet terug van de eindsprint van Dagmar. Het is jammer dat er geen NK verenigingsklassement bij de korte cross was ingesteld, anders was RA zeker in de prijzen gevallen met ook nog een 8e en 10e plaats voor resp. Lisa de Ruiter en Laurien te Nijenhuis. De mannen senioren korte cross eindigden als vierde in het verenigingsklassement met 1 schamel puntje verschil met de nummer 3. De eerste drie aankomenden per vereniging telden mee voor dit klassement op volgorde van aankomst.

Uitslagen

Apeldoorn, 17 december 2023 – Try out games 2023

Redelijk veel deelname van RA-zijde met goede resultaten. V60 Madeleine Cossée vestigde het eerste indoorclubrecord van dit nog prille indoorseizoen. De 3kg-kogel liet zij na 10.33m neerploffen. Justin Sluijter won het verspringen met 7.18m. Bij de JA een mooie tweede plaats voor meerkamper Joris Tammes op de 400m in 52.16. Daarnaast sprong hij ook nog eens 6.35m ver dat hem een vierde plaats opleverde. Elisabeth Paulina noteerde 58.56 in de finale van de 400m en werd daar tweede mee (serie 57.29).

Bij de MB won Gift Achigwe de 60m horden in de fraaie tijd van 8.77 met nieuwbakken lid Esmee Stok als 6e in 9.14. Ook won Gift het hoogspringen, met een nieuw indoor p.r. van 1.60m. Cinsi Leerdam, ook een nieuw lid, werd tweede op de 60m in 8 seconden precies (serie 7.95).

Karlijn Schouten, weer overgekomen uit Amerika, moest het langste wachten. Met bijna 2 uur vertraging kon zij aan het polshoog beginnen. In Amerika had zij twee weken geleden al 4.00m gesprongen. Ze begon op 3.70m en die hoogte haalde zij in haar eerste poging, evenals de volgende hoogte van 3.90m. Maar 4 meter bleek nu helaas niet haalbaar.

Uitslagen

Zoetermeer, 16 december 2023 – RIS-indoor

Alweer de tweede RIS-indoorwedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd was bestemd voor pupillen. In deze wedstrijd kwamen de CD-junioren aan de start. Bij de JD was er een dubbele overwinning voor RA. Bij de eerstejaars was Asiah Bunt de beste bij de meerkamp, bij de tweedejaars triomfeerde Robin v.d. Gaag. Ferre Alkemade werd mooi tweede op de meerkamp bij de tweedejaars. Pieter v.d. Horst (4e) en Raphael Orlanes (9e) eindigden nog in de top 10 bij de eerstejaars D. De gebroeders Bouman werden 6e (Koen) en 9e (Tom) op de meerkamp bij de C-junioren (1e en 2e-jaars). Bij de meisjes gaf alleen Kerlinn Grootfaam acte de présence. Zij werd 6e op de meerkamp en 7e op de 60m horden.

Uitslagen