Sportnieuws

Goede resultaten in Valencia en ‘s-Heerenberg

Valencia (Spanje), 3 december 2023 – Marathon

Vorig jaar liepen Ralf Nieuwenhuizen en Sanne Mooldijk prachtige p.r.’s tijdens deze marathon, resp. 2.29.33 en 2.48.39. Dat smaakt naar meer, dachten sommige RA-leden. En hard gelopen werd er zeker. Stefan Buck liep voor het eerst onder de 2.30 uur met 2.27.42. Koen de Nijs benaderde zijn p.r. tot op enkele minuten, maar met 2.36.02 mag je zeer tevreden zijn. Merle de Zwart liep in haar derde marathon onder de drie uur met 2.57.24. Zij is de negende vrouw van RA die dit presteert. Cynthia Yang liep ook een keurige tijd met 3.48.07. En dat is een verbetering met 5 minuten van haar p.r. dat ze in april dit jaar in Rotterdam noteerde. Roland van Daalen (M35) noteerde ook een p.r. met 2.50.07 en dat was maar liefst 7 minuten sneller dan zijn vorige beste tijd. Pechvogel van de dag was Ruairidh MacDonald die ’s morgens ziek uit bed kwam en besloot niet te starten. Tot slot nog 3 nagekomen uitslagen: Lennart Otte, 4.10.53, Gerben Roordink, 3.14.46 en Jesse de Vries, 2.44.39.

Op de foto v.l.n.r.: Cynthia Yang, Koen de Nijs, Stefan Buck, Merle de Zwart, Ruairidh MacDonald en Roland van Daalen.

Uitslagen

‘s-Heerenberg, 3 december 2023 –  Montferlandrun

Deze kleine wedstrijd in het oosten des lands, staat bekend om de uitstekende tijden die hier worden gelopen. Na de Zevenheuvelenloop is dit dè wedstrijd voor nieuwe persoonlijke records. Vandaag was de jubileumeditie (25e keer). Drie RA’ers stonden aan de start waarvan Habtom Okbamichael de snelste was met 46.07, een verbetering met een kleine halve minuut van zijn p.r. dat hij 2 weken geleden neerzette tijdens de Zevenheuvelenloop. Hij eindigde net buiten de top 10 met een 12e plaats. Marco van Etten was nu veel sneller dan 2 weken geleden in Nijmegen en kwam in 48.35 over de meet. M35 Ton Hettema was 2 weken geleden in Nijmegen iets eerder over de finish dan Marco, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. De tijd van Ton was 50.32.

Marco van Etten


Ton Hettema

Uitslagen