Wedstrijden & Uitslagen

Te Nijenhuis wint Haarlerbergloop

Haarle, 5 november 2023 – Haarlerbergloop

In het openingsweekend van het Crosscircuit van het Oosten (hetcrosscircuit.nl) heeft RA-atlete Laurien te Nijenhuis meteen een eerste plaats in de wacht gesleept. Bij de Haarlerbergcross won zij met overmacht de 5km bij de vrouwen senioren. Vorig jaar was zij de overall winnares van dit circuit. Ze voelt zich hier thuis omdat ze uit deze streek afkomstig is.

De wedstrijd voerde over de westelijke hellingen van de Sallandse heuvelrug, vooral bekend bij de RA-atleten die in februari van dit jaar hebben deelgenomen aan het traditionele trainingsweekend. Het parcours bestond grotendeels uit zandwegen, die door het weer van de voorafgaande week lastig begaanbaar waren. Het geaccidenteerde terrein bleek echter geen grote problemen op te leveren voor Laurien, want zij finishte in een prachtige tijd van 19:14, anderhalve minuut voor de nummer 2.

Uitslagen

Foto’s: Hans te Nijenhuis