BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Suvaal Invitational en andere wedstrijden

Rotterdam, 11 november 2023 – Suvaal Invitational

Erwin Suvaal luisterde zijn 60e verjaardag op met een invitatiewedstrijd. Tussen alle nattigheid van de afgelopen tijd, had hij een droge en zelfs zonnige dag uitgezocht. Op de 11e van de 11e had hij 11 personen uitgenodigd. Op het programma stonden kogelslingeren en gewichtwerpen, beide onderdelen met 6 pogingen. Erwin verbeterde maar meteen 2 clubrecords bij de M60 die op naam stonden van Peter Blommestijn. De 5 kg-kogel slingerde hij naar de nieuwe clubrecordafstand van 41.63m. Voor zijn verjaardag had hij van de invités voor het onderdeel gewichtwerpen een prachtige nieuwe kogel gekregen, met het juiste gewicht. Die nieuwe kogel kreeg meteen zijn vuurdoop: 17 meter precies was het resultaat.

Ruben van Balen (M50) slingerde de kogel dicht bij zijn p.r. met 42.42m. Marc Suvaal (M55) kwam tot 38.78m. Ruben wist wel zijn pasgeworpen p.r. op het onderdeel gewichtwerpen te verbeteren tot 16.13m. Bij de dames masters op het onderdeel gewichtwerpen was het een 1-2 overwinning voor  Carla Hertog (V60) en Benita Verlinde (V50) met resp. 10.23m en 8.53. Benita werd 2e op kogelslingeren met 26.24m en Carla derde met 25.44m.

Tussen de wedstrijden door was er koffie met taart en na afloop heerlijke soep met lekkere belegde broodjes.

Op de groepsfoto staand (achter) v.l.n.r.: Steven Bouman, Adri van den Berge, Louise Zimmerman, Madeleine Cossée, Pascal Geursen, Erik de Haan, Bianca Geursen, Olga Buise, Albert v.d. Mee, Carla Hertog – Spitteler, Walter Suvaal, Ruben van Balen, Benita Verlinde en Dirk-Jan Verlinde.

Zittend voor: Martin Wijand, Mariska Franken, Onno Heerlien, Gonny Mik, Harald Gijtenbeek en Luci van Engelen.

Helemaal vooraan zittend: Marc Suvaal en Erwin Suvaal.

Uitslagen

Carla Hertog

Benita Verlinde

Erwin Suvaal

Ruben van Balen

Marc Suvaal

Gainesville (Florida, USA), 11 november 2023 – NCAA South Regional Cross Country

Ilias el Khattabi studeert tegenwoordig in Florida. Voor zijn universiteit North Florida deed hij mee aan de 1e cross van het seizoen en deed dat heel verdienstelijk. Over 10 km noteerde hij een tijd van 30.03. En met die tijd word je dan 34e….  Kun je nagaan hoe hard er daar werd gelopen….. Hij was de derde van zijn universiteit en de beste ‘Freshman’ (eerstejaars).

Uitslagen

Filmpje (Voor de race is hij te zien rond 1:00 als de aftelklok op 1:16 staat (wit shirt, blauwe broek, gele schoenen) en bij de finish rond 31:45).

Meer info over Ilias

Met dank aan Tomas van Wijngaarden voor bovenstaande informatie.

Rotterdam, 11 november 2023 – Erasmusronde

Deze door studenten van de EUR georganiseerde loop over 10,6 km door het Kralingse Bos werd gewonnen door M50 Patrick Kwist in 36.56. Bob Lawende werd 5e in 40.37.Bij de 5 km wist Tomas van Wijngaarden als tweede over de finish te komen in 17.06. Ivar Meesen werd 5e in 17.46 met vlak daarachter Olivier Verhaar (18.10). Bij de dames was er een mooie zesde plek voor Jacinta Tavares (26.24).

Uitslagen

Gouda, 12 november 2023 – Halve marathon van Gouda (en 10 km)

Begonnen met een fraai winterzonnetje, eindigde deze wedstrijd in de mist met temperaturen ver onder de 10 graden. En toch liepen de meeste deelnemers in korte broek en T-shirt. En dus veel rode beentjes….

Louise Zimmerman (V70) was de enige deelneemster van RA en had besloten om weer na lange tijd aan een wegwedstrijd deel te nemen. Zij finishte in 1.16.24. Dat is een clubrecord in haar leeftijdsklasse.

Uitslagen