SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Succesvol weekend voor RA

Naast de Zeeuwse kustmarathon die gisteren gewonnen werd door Sanne Mooldijk, waren er nog meer wedstrijden dit weekend met successen voor RA. Trouwens, nog nooit stond een clublid op het podium bij de kustmarathon…

Rotterdam, 7 oktober 2023 – Clubkampioenschappen

Zoals zovele clubs hield ook onze club dit weekend de clubkampioenschappen, die zich op wat minder belangstelling kon verheugen dan anders. Niettemin was het een leuke wedstrijd met goede prestaties van vooral de jeugdige leden.

De junioren en pupillen namen deel aan een kleine meerkamp waarbij de puntentotalen van de jongens en de meisjes door elkaar heen liepen. Op de sprintnummers en het verspringen was er over het algemeen teveel meewind, maar bij het verspringen was er geen windmeter aanwezig. De wind speelde een grote rol bij de langere loopnummers.

Na afloop was er het traditionele buffet dat door de deelnemers zelf was meegenomen naar de Nenijto.

Uitslagen

Rotterdam, 7 oktober 2023 – Blijdorp 10.000m

De vierde editie alweer van het langste loopnummer op de baan. Het aantal deelnemers viel wat tegen zodat iedereen in 1 serie werd ingedeeld. Van de 18 gestartte deelnemers haalden er 4 de finish niet. De Attila-atleet Djaman Bouha won de wedstrijd in de goede tijd van 31.37.25 en dubbelde alle deelnemers minstens éénmaal, behalve RA-atleten Ton Hettema (M35) en Marco van Etten. Gezamenlijk volbrachten zij de 25 rondjes waarbij ze beiden goed samenwerkten. De eindsprint werd gewonnen door Ton die zijn p.r. flink wist aan te scherpen tot 32.07.31. De overige RA’ers die de finish haalden, waren:

Marco van Etten: 32.07,76
Pieter Bakx (M35): 33.45,76
Robin Kuiper: 36.19,97
Joost van den Broek: 37.54,87
Joris Wulfert (M35): 38.08,12

Uitslagen

Rotterdam, 8 oktober 2023 – Bergse Plasloop, diverse afstanden

M50 Patrick Kwist won de wedstrijd over 15 km, die overigens volgens Patrick zelf maar liefst 800m tekort was,  in een nieuw parcoursrecord (dat al op zijn naam stond) van 49.35. Steven Schless werd tweede in 52.05. Bij de vrouwen 10 km stond Anouk Perey voor het eerst op het hoogste treetje. Zij won met een straatlengte voorsprong in 42.02. Tweede werd Kirsten Stallmann in 46.10. Bij mannen stonden er 2 RA’ers op het podium op deze afstand: Ivar Meesen (JA) en M45 Lars Roosken. Hun tijden waren resp. 34.20 en 34.51. Tot slot was er een derde plaats op de 5 km voor Lora Poposka (21.51).


Anouk en Kirsten.


Rechts Lora


Patrick (midden) en Steven (links).

Op de foto bovenaan staan de volgende atleten v.l.n.r.:
Joris Wulfert, Lars Roosken, Anouk Perey, Rob Riedijk, Steven Schless, Patrick Kwist, Marijn Rodenburg, Ivar Meesen en Lora Poposka.

Foto’s: Tomas van Wijngaarden

Uitslagen

Vlaardingen, 8 oktober 2023 – Werpmeerkampen

JD Lucius van der Velden won de werpmeerkamp over 4 onderdelen (discus, kogelslingeren, kogel en speer). Een derde plaats was er voor V55 Michelle Blommestijn, maar dan over alle vijf de onderdelen van de werpmeerkamp. Vader Peter (M80) moest het doen met een vijfde plaats bij de masters. Zowel voor Peter als Michelle gold dat de puntentotalen van alle masters in 1 klassement waren opgenomen.

Uitslagen