SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Mooldijk wint Kustmarathon

Burgh-Haamstede/Zoutelande, 7 oktober 2023 – 20e editie Zeeuwse kustmarathon

Sanne Mooldijk heeft de 20e editie van de Zeeuwse kustmarathon (de mooiste en zwaarste van Nederland) gewonnen en ze vond het ‘fantastisch’.

Ze liep hem, net als de Rotterdamse winnaar bij de mannen, voor het eerst. Vooraf was ze al één van de favorieten en die voorspelling maakte ze dus waar. “Het was fantastisch, ik vond het echt genieten. Het was een hele mooie wedstrijd”, vertelt ze kort nadat ze de finish. Het komt nog niet helemaal bij haar binnen dat ze als vrouw gewonnen heeft. “Iedereen had mij gewaarschuwd hoe zwaar de laatste kilometers zouden worden. Daarom heb ik mij lang rustig gehouden.” Gezien de harde wind mag de tijd van 3.07.19 heel goed worden genoemd. Met haar overwinning ging ze met € 1.000 terug naar huis.

Iedereen die de Kustmarathon ooit heeft gelopen weet het: het is afzien en vechten tegen de elementen, maar genieten van de schoonheid en beleving onderweg. Als atleet moet je deze een keer gelopen hebben. Zo dachten nog een aantal RA’ers erover die mee gedaan hebben. Niels Baljet kon lang met de kopgroep mee, maar viel net buiten de top-10.

11. Niels Baljet 2.54.28
17. Ralph Nieuwenhuizen 2.57.05
32. Joost van Esch 3.11.32
75. Olivier Verhaar 3.24.51
705. Henk Vermaas (M60) 4.29.33


Sanne (in het wit).


Joost.


Niels en Joost


Ralph

Beluister hier het interview met Sanne.

Lees hier het verslag op Omroep Zeeland.

Uitslagen

Foto’s: Winston van Gemd en Omroep Zeeland (finishfoto)