SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Kwist (M50) Nederlands kampioen halve marathon

Breda, 1 oktober 2023 – 30e Bredase Singelloop, tevens NK halve marathon

Patrick Kwist is in zijn laatste jaar als M50 Nederlands kampioen geworden op de halve marathon dat dit jaar aan Breda was toegewezen (in 2024 is Breda ook het decor voor dit NK). Eindtijd: 1.15.36 en dat was zo’n 40 seconden sneller dan de nummer 2 in zijn categorie. Het was alweer zijn zesde titel op dit onderdeel, 2 bij de M50 en 4 bij de M45. Medailles van een andere kleur heeft hij niet behaald op deze afstand.

Naast Patrick, waren er nog 2 RA’ers die in de prijzen vielen. M35 Ton Hettema verkeerde in goeden doen, want een week geleden werd hij derde bij het NK Trailrunning. Nu werd hij ook derde in 1.11.48. Voor Ton was het zijn eerste plak op een NK halve marathon. Dat was niet het geval voor M55 Robert Willemse (foto onder). Die was al eens Nederlands kampioen geworden als M45 in 2013. Een jaar later behaalde hij zilver achter Patrick Kwist. Nu heeft hij ook de derde kleur te pakken: brons voor hem dus, zijn tijd was 1.23.21.

Snelste RA’er van de dag was Habtom Okbamichael die in 1.11.04 de finish passeerde. Marco van Etten zat daar niet eens zo ver bij achter: 1.11.42. Voor de overige prestaties: klik op de link hieronder.

Uitslagen