BaanatletiekWedstrijden & Uitslagen

Jongens U20 Nederlands kampioen estafette 4 x 100m

Amstelveen, 23 en 24 september 2023 – Nationale Estafettekampioenschappen

Het team Bliksem  Jongens U20 bestaande uit Joris Tammes, Jemairo Mac Andrew, Sebastiaan en Benjamin den Hartog gingen zaterdag zowel van start op de 4 x 100m als de 4 x 400m. Na een solide serie 4 x 100m kwalificeerden de jongens zich direct voor de finale. Besloten werd om niet al teveel risico te nemen met de wissels, werd in de finale weer een prima race gelopen en kwamen ze ruim voor nummer 2 als Nederlands kampioen over de finish! Een mooie revanche van vorig jaar toen het team net buiten de prijzen viel. Ook met een tijd die een volle seconde sneller was dan vorig jaar!

Aan het einde van de middag mochten ze ook nog in actie komen op de 4 x 400m. Het werd een spannende race. AV Tempo wist een aardig gat  te slaan en op de hielen gezeten door Leiden atletiek knokten de jongens zich naar een zilveren plak met een beste seizoenstijd! Wat een geweldige afsluiting van het seizoen en voor drie van de jongens een prachtig einde van hun junioren tijd!

Het was voor de vijfde maal in de historie dat er een kampioenschap gevierd kon worden op de 4 x 100m bij de jongens A. De eerste keer was in 1946 (DOS). Daarna in 1951 (Minerva), in 1996 (DOS). Toen moest er gewacht worden tot 2003 toen RA kampioen werd. En nu, 20 jaar later, wederom RA.

Op de 4 x 400m werd tweemaal eerder zilver behaald en wel door AVR in 1967 en 1992. In 1976 wonnen de Metrojongens ook zilver op dit onderdeel. Eénmaal in de historie stonden de JA op het hoogste treetje. Dat was in 2003. Hetzelfde viertal dat toen kampioen werd op de 4 x 100m, werd ook kampioen op de 4 x 400m. Het waren Steven de Jesus, Michael Mathew, Daniël de Wild en Miguel van Dillenburg.

Uitslagen

 

V.l.n.r.: Benjamin den Hartog, Jemairo MacAndrew, Joris Tammes en Sebastiaan den Hartog