BaanatletiekSportnieuwsUncategorizedWedstrijden & Uitslagen

RA-mannen prolongeren titel met NR op 4 x 400m clubs

Vught, 20 mei 2023 – NK Teams

De RA-mannen hebben hun prolongatie van de Nederlandse clubtitel een mooi gouden randje kunnen geven door op de afsluitende 4 x 400m het Nederlands record voor clubteams te verbeteren. Dat record stond sinds 1988 op naam van AAC uit Amsterdam. De RA’ers Anthony Rasmijn, Liemarvin Bonevacia, Isaya Boers (overgekomen van Phanos) en slotloper Isaya Klein Ikkink wisten hier een halve seconde vanaf te snoepen. De nieuwe toptijd is nu 3.08.46. Alleen jammer dat de Atletiekunie heeft besloten dit record (en nog enkele andere records) te ‘bevriezen’ per 1 januari 2022….. 

De mannen werden voor het derde opeenvolgende jaar kampioen van Nederland en het is de 6e titel in totaal. En dat terwijl de sprinters Taymir Burnet, Hensley Paulina, Churandy Martina en Xavi Mo-Ajok niet mee ‘mochten’ doen vanwege een estafettetraining op Papendal. Ook Milco Hahury en Benjamin de Haan ontbraken op het appèl. De vrouwen, vorig jaar nog derde, werden dit jaar vierde. Coach Wouter Visser had trouwens prachtige nieuwe shirtjes geregeld. Waarvoor dank! Ook dank aan vrouwencoach Esther Vermue. En verder natuurlijk alle supporters!

Mannen
Overwinningen waren er voor Liemarvin Bonevacia (200m) en nieuwbakken lid Dimitrios Koutsikas (h.s.s.). De laatste met een nieuw clubrecord, in zijn eerste poging. Sam Kranse benadert nu ook outdoor de 5 meter door 4.90m te springen. Zowel de 4.80m als de 4.90m wist hij in zijn derde poging te bedwingen, opgezweept door het publiek. Hij werd er 2e mee. Wuill Vrolijk evenaarde zijn p.r. op hoog met 2.05m en werd ook tweede. Nog een tweede plaats en wel voor Thomas Knoop die de speer na 63.63m neer liet ploffen. Tot slot nog een tweede plaats voor sprinter Cédric Fini (neo) op de 100m.

JA Joris Tammes nam beide hordennummers voor zijn rekening. Ondanks een bijna-val op de 400m horden bij horde 8, kwam hij toch nog tot een fraaie 57.70. M35 Ton Hettema zag zijn eerste steeplewedstrijd van het jaar letterlijk in het water vallen tijdens de wedstrijd in Assendelft voor de 1e divisie toen de wedstrijd werd afgelast wegens zwaar onweer. Nu was het prachtig lenteweer en hij bleef keurig onder de 10 minuten met 9.54.14. Sterke man Shaquille Bleecke nam kogel (3e) en discus (5e) voor zijn rekening. De aftrap van vandaag werd gegeven door Bjarne Aelbers op kogelslingeren (4e) met bijna 50m. Slechts 3 cm scheidden Justin Sluijter van de grens van 7 meter bij het verspringen. Hij werd er 5e mee. Zonder onze topsprinters werden de 4 x 100m mannen mooi vierde. Koen van der Meijden liep een puike 800m in 1.53.21.

Vrouwen
Na bijna 2 jaar blessureleed, beleefde Nederlands recordhoudster op de 3.000m steeple Irene van der Reijken haar rentree op de baan. Zij werd mooi tweede op de 1.500m waarbij ze ternauwernood PAC-talentje Pippa Chadwick van het lijf kon houden. De enige overwinning kwam op naam van Marissa Damink die met een straatlengte voorsprong de 800m in winst wist om te zetten. Zij begon haar seizoen vorige week in Belfast waarbij zij de 1.500m in 4.14 wist te beëindigen. Sanne Wolters – Verstegen, intussen toegetreden tot de rijen der masters, kwam uit op de 400m en de 4 x 400m. Met slechts 3 weken training toch een mooie 57.82. Laurien te Nijenhuis nam na een aantal ronden op de 3.000m de kop omdat het een boemelrace dreigde te worden. Toen de kat op het spek werd gebonden, kon ze de eerste drie dames niet volgen. Toch een mooie 10.15.14 in haar eerste race van het seizoen. Ook zij had last van het onweer in Assendelft op 30 april, zij was koud 300m onderweg toen de wedstrijd werd afgelast. Op de 3.000m met horden behaalde Sanne Mooldijk een mooie derde plaats. MB Mees de Jong nam het hoogspringen voor haar rekening en sprong naar 1.60m. Cato Graswinckel sprong met de polsstok 3.30m en dat is een nieuw p.r. voor haar. Enid Duut was een stabiele factor op kogel (3e) en discus (2e). Imogen Beard gooide uit driepas de speer naar 43.47m en dat was goed voor 6 punten. V35 Patricia Jacott – Krolis nam beide horizontale springnummers voor haar rekening en werd 4e (h.s.s.) en 7e (ver). Beide estafetteploegen belandden op de vierde plaats.

Uitslagen

Foto’s A3

Filmpje Steven Bouman