Wegatletiek/Loopgroepen

RA Lid Sylvia Vermeulen (45) overleden

Rotterdam, 9 augustus 2023. Op 3 augustus jl. is Sylvia Vermeulen tijdens haar vakantie in Noorwegen onwel geworden en overleden. Zij was sinds 2017 lid van Rotterdam Atletiek. Na gestart te zijn bij de loopschool stroomde Sylvia door naar de recreatieve loopgroep D/E op locatie Nenijto. Afgelopen april nog voltooide zij haar eerste marathon op de Coolsingel.

 

Naast trouw bezoek van de groepstrainingen en regelmatige deelname aan loopevenementen liep Sylvia bij voorkeur langere afstanden op onverhard terrein. Ze was zo enthousiast over trailrunning dat ze afgelopen Oudjaar een trailrun clinic voor de groep heeft georganiseerd in Oostvoorne. Naast een uitdagende route met een aanzienlijke hoeveelheid waterpassages werd ook aandacht besteed aan de etiquette bij trailrunning; op de paden blijven, respect voor flora, fauna en medelopers!
De clinic was een groot succes met hoge opkomst vanuit de groep en de wens voor jaarlijkse herhaling. De door Sylvia verkondigde “tegeltjeswijsheid” het gaat er bij trailen niet om of je een snelle tijd hebt gelopen maar of je een leuke tijd hebt gehad was tekenend voor de mindset van Sylvia bij dit soort activiteiten en het plezier dat ze er aan ontleende.

Het onverwachte overlijden van Sylvia heeft grote impact binnen de groep. De afgelopen jaren groeide ze uit tot een gewaardeerd, enthousiast en geliefd lid van de groep en heeft ze met een aantal leden een vriendschap ontwikkeld die veel verder ging dan de gezamenlijke voorliefde voor de loopsport. De gedachte dat Sylvia bezig was met het uitoefenen van haar hobby in de natuur geeft troost, maar het blijvende gat dat ze achterlaat is groot en zal nog lang gevoeld worden.

 

De uitvaart vindt plaats op donderdag 24 augustus vanaf 13.45 in het DELA Schollevaar uitvaartcentrum te Capelle a/d IJsel.

Lopers, trainers van de D/E groep en het Bestuur van Rotterdam atletiek wensen de nabestaanden veel sterkte toe met verwerken van het verlies van Sylvia.