Sportnieuws

Wereldprestatie op 1.000m bij trackmeeting

Rotterdam, 6 juli 2023 – Trackmeeting + zomerwerpen

In tegenstelling tot een dag eerder toen zomerstorm Poly over Nederland trok, was het tijdens de trackmeeting prachtig zomeravondweer. Beste prestatie van de avond was voor de 8-jarige Kiam Ros van AV Zuidwal uit Huizen. Solo liep hij naar de beste prestatie aller tijden van de wereld op de 1.000m: 3.07.72! En dat terwijl hij een maand eerder op zijn thuisbaan in Huizen tot zijn beste prestatie van 3.16.67 was gekomen.

Hoe brachten de RA’ers het er vanaf? Uiteraard was er een grote deelname van onze vereniging op de thuisbaan. Milco Hahury was licht geblesseerd, maar won na een spannende laatste ronde toch de 1.500m in 3.53.65. Bij de vrouwen was Irene van der Reijken de snelste met 4.21.65 met Laurien te Nijenhuis op de derde plaats met 4.39.86.

MC Merel van der Horst verbeterde haar eigen clubrecord op de 1.500m tot 5.06.10. MB Elin v.d. Berg kwam voor het eerst onder de 5 minuten met 4.59.14. Milco Hahury was zo vriendelijk om in deze race als ‘haas’ te fungeren. Ook een nieuw p.r. voor Miek Sluijter (MB): 5.08.11.

Op de 100m een clubrecord voor Jerry Hamden die pas geleden tot de categorie der zestigers is gaan behoren: 13.52. Brian Mariano (M35) won de 100m bij de masters. Dudley Boeldak bij de senioren. Nargélis Statia deed hetzelfde, maar dan bij de vrouwen. Gift Achigwe (MC) was nieuwkomer Jurivienska Koster (MC) te snel af in de finale van de 100m, terwijl in de series de rollen omgedraaid waren.

Bij het polstokhoogspringen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Aan het begin van de avond waren de pupillen aan de beurt die met veel enthousiasme aan het springen waren onder toeziend oog van coach Arno Tavenier. Dat liep nogal uit en de laatste sprongen werden in het donker gemaakt zo rond de klok van elven door 2 atleten van Leiden Atletiek. De lat was nog nauwelijks zichtbaar maar toch wist Julian Boele tot 4.25m te reiken. MB Mees de Jong sprong 3.20m. JC Yerne Biesterveld verbeterde zijn p.r. tot 3.40m en David van der Velden kon ook een nieuw p.r. bijschrijven: 3.00m. Broer Lucius sprong 2.40m.

Voor het eerst werd het zomerwerpen gecombineerd met de trackmeeting. Ruben van Balen (M50) slingerde de kogel het verst van RA met 38.89m. Ook bij het gewichtwerpen wierp hij qua afstand het verst: 14.33m.

Uitslagen