Wegatletiek/Loopgroepen

Rob, onze eerste gecertificeerde Trailrun-trainer

Zondag 25 mei jl., heeft Rob Warnars met succes de opleiding Trailrun-trainer afgerond.

Nu is het begrip Trailrunning wellicht niet algemeen bekend, daarom eerst een korte uitleg. Trailrunning* is een duursport die bestaat uit hardlopen over paden. Het verschilt van normaal hardlopen doordat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt. Vaak is dit heuvelachtig terrein met grotere afdalingen en stijgingen.

Tot niet al te lang geleden bestond er niet eens een opleiding voor trailruntrainer. Iedereen liep lekker voor zichzelf in het bos of ‘gewone’ looptrainers deden het naast de trainingen op de weg of de baan. Nu trailrunning zo enorm in de lift zit zie je dat er veel vraag is naar degelijke en gespecialiseerde begeleiding. Hardlooptrainers Nederland zette daarom een bijscholing op poten die ook door de Atletiekunie erkend wordt.

Twee zondagen kreeg Rob met 5 medestudenten theorie-en praktijkles in de Beekhuizense heuvels bij Velp. Een gebied met prachtige heuvels waar je goed kunt oefenen op bijvoorbeeld klimmen en afdalen.

De derde zondag was examendag en de hele groep is geslaagd. Rob kan zijn nieuwe kennis nu mooi inzetten als onze groepen heuveltraining hebben bij de skiheuvel.

Nu denk je wellicht: Leuk, maar waar kan ik dit in de buurt doen? Het Hoge Bergsche Bos is zeer geschikt om kennis te maken met deze vorm van hardlopen. Dus wellicht ziet Rob je binnenkort op de Rotterdamse Alp!

Heb je vragen, stuur een mailtje naar Rob Warnars.

 

*Bron: Wikipedia