BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Regio Rijnmond wint 5 regio ontmoeting

Rotterdam, 3 juni 2023 –  5 regio ontmoeting

Onder prachtige weersomstandigheden prolongeerde de regio Rijnmond zijn titel tijdens de 5 regio ontmoeting. Die werd voor het eerst – sinds de oprichting begin jaren 80 van de vorig eeuw – op de Nenijto georganiseerd. Er werden prima prestaties geleverd, waaronder maar liefst 6 verbeteringen van baanrecords, waarvan sommigen behoorlijk oud waren.

Baanrecords
80m MC (U16): 9.96 Julia Crins (PAC). Een eervolle vermelding krijgt Makeni Turay, eveneens van PAC, voor een evenaring van het oude baanrecord (10.24). Het oude baanrecord was nog een handtijd en stamde uit een grijs verleden van José van Sonsbeek (1971) en Barry van Haarlem (1973). Beiden waren lid van het niet meer bestaande Holland Leiden.

800m MC (U15): 2.21.95 Flora Ellens, Haag Atletiek. Het oude baanrecord was nog niet zo oud en stamde uit 2019 (2.25.21 van Amber Bosman, Energie).

4 x 100m JC (U16): 44.15 Regio Rijnmond. Dit team was samengesteld uit Jayden Matimbor (RA), Shurwendrich Martina (PAC), Tiago van der Meide (PAC) en Gyani Biekram (RA). Het oude baanrecord stond op naam van Lycurgus met 45.72 en werd gevestigd tijdens de CD-finale van vorig jaar september.

4 x 80m MC (U16): 38.59. Ook hiervoor was een team van regio Rijnmond verantwoordelijk: Julia Crins (PAC), Makeni Turay (PAC), Gift Achigwe (RA) en Christina van Tiel (Energie). Het oude baanrecord stond met 39.43 op naam van PAC uit 2015.

Hoogspringen JC (U16): 1.86m. Een prachtige prestatie van Sybren van der Kooi van Haag Atletiek, die drie pogingen –  onder luide aanmoedigingen van het publiek – op 1,91m maar net zag mislukken. Het oude record stond op naam van Jeroen Meeuwsen (Spark) uit 1991 (1.85m).

Verspringen MC (U16): 5.84m. Een prima prestatie van PAC-atlete Julia Crins die nu ook dit baanrecord in handen heeft. Het oude record stond op naam van Deborah den Boer (ADA) met 5.48 (1989).

RA
Van onze vereniging waren ook enkele leden actief. Hierboven zijn al enkele namen genoemd in de estafettes. Hieronder enkele prestaties die er bovenuit sprongen.

JC Jayden Matimbor won de 100m in 11.72. Gyani Biekram (JC) won zowel het kogelstoten (14.30m) als het discuswerpen (41.35m). Beide prestaties zijn nieuwe persoonlijke records. Ook won hij het verspringen met 5.94m. Bij de JD won Robin v.d. Gaag het verspringen met 5.01m.

Gift Achigwe (MC) werkte een halve meerkamp af: zij won het kogelstoten met een nieuw p.r. van 12.29m, werd 2e op ver met een super p.r. van 5.64m en derde op hoog met 1.51m. Daarnaast maakte ze deel uit van het winnende estafetteteam. Eva Bouman (MC) won het discuswerpen met 29.15m.

Tot slot nog een mooie tweede plaats van MD Mina Chokri op kogel met 10.48m.

Dank aan alle juryleden, vrijwilligers (met name achter de bar en in de keuken, want die hadden het héél druk), atleten/atletes en alle bezoekers. Het was een prachtige dag.

Uitslagen