BaanatletiekWedstrijden & Uitslagen

Goede resultaten RA’ers bij FBK-games

Hengelo, 4 juni 2023 – 42e editie FBK-games

De enige baanwedstrijd op internationaal niveau vindt al jaren plaats in Hengelo. Het weer was prima, misschien ietsje teveel wind. RA was vandaag goed vertegenwoordigd en de prestaties waren ook goed. Alleen jammer dat Taymir Burnet vals startte op de 100m en daardoor de strijd moest staken.

Zoë Sedney maakte deel uit van het 4 x 100m team dat in 44.17 over de finish kwam, achter de Belgische formatie. Zoë startte ook op de 400m en hoe! Ze werd tweede in de prachtige tijd van 52.85 en dat is een nieuw clubrecord bij de vrouwen neo-senioren.

Het mannenkwartet 4 x 100m met deelname van Taymir Burnet en Hensley Paulina, won de estafette in 39.12. Het Nederlands team U23 werd derde in 39.90 met Cédric Fini als RA-sprinter in de gelederen.

Thomas Knoop kwam tot zijn beste seizoensprestatie op speer met 66.61m en werd daar tweede mee. Luna Pedemonte (MB) was de enige vrouw in het gemixte gezelschap en kwam tot 39.44m.

Hensley Paulina (10.40) en Cédric Fini (10.59) finishten als resp. 3e en 5e in de series van de 100m. Churandy Martina moest noodgedwongen door een lichte hamstringblessure vanaf de zijkant toekijken.

Op de 400m hoofdprogramma stonden 2 RA’ers aan de start waarvan Liemarvin Bonevacia de snelste was: 45.87 (5e). Nieuwbakken lid Isayah Boers verzuurde op de laatste 100m en daardoor was zijn tijd wat minder dan hij had verwacht: 47.19. Voor beiden was het wel een beste seizoensprestatie.

Ook in het jurylegioen was RA aanwezig. Sanne Vreugdenhil zag toe op de geldigheid van de pogingen bij het kogelstoten (zie foto’s hieronder). Nils Bebelaar zat achter de monitor om de looponderdelen in slo-mo terug te kijken of er niet over de lijn werd gelopen op de sprintnummers t/m 400m. Daarnaast waren er de nodige RA’ers in het publiek te vinden.

 

Uitslagen