BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Druk weekend voor de jeugd

Afgelopen weekend vonden zowel de CD-competities als het NK meerkamp voor junioren plaats.

Naaldwijk, 17 juni 2023 – CD-competitie

De MC staan nu zesde in de landelijke stand en gaan dus door naar de A-finale. Het tweede team vinden we terug op plaats 71. De jongens C staan zelfs bovenaan in de landelijke stand.

Meisjes C
Het estafetteteam liet bij de eerste poging het stokje vallen. Het overlopen ging op erg hoog tempo, maar na de finish bleek dat de ET geen lopende klok had… Dus mochten ze uit coulance een derde keer lopen op een later moment in de wedstrijd. Helaas ging bij de 3e poging, waar de meiden toch ook al moe waren weer een wissel mis, wat in de DQ resulteert en een blessure voor Tessa die na een bezoek bij de fysio met krukken door moest lopen de rest van de dag. Vandaar de wat lagere klassering in de landelijke stand. Maar in de finale begint iedereen weer op nul…..

Gift Achigwe zorgde voor de enige overwinning: kogel. Daarnaast nog een 2e (ver ) en derde plaats (80m). Merel van der Horst verbeterde haar p.r. op de 800m. Een mooie tijd voor Yenthe Vreugdenhil op de 300m horden: 49.16 en een tweede plaats. Georgina Taylor gooide de speer naar de derde plaats met 29.92m. Bij team 2 werden de meeste punten gescoord door Mina Fricke (499) voor haar prestatie op hoog, gevolgd door Julika Poot voor haar prestatie op de 300m horden (453).

Meisjes D
Een mooie overwinning voor Kerlinn Grootfaam op de 60m in 8.66. Mina Chokri noteerde 10.07 op de 60m met horden (2e). Maar zij sprong het verst van allemaal: 4.62m. Ook een tweede plaats voor Cato Groen, maar op hoog met 1.40m.

Jongens C
Jayden Matimbor zorgde voor de enige overwinning en wel op de 100m in een nieuw p.r. van 11.39. Daarnaast werd hij tweede op hoog met 1.75m. Gyani Biekram was niet de snelste op de 300m horden, maar zijn tijd van 40.18 was wel goed voor een nieuw clubrecord. Daarnaast een derde stek op de 100m en een tweede plaats op ver. Dilano Smit (team 2) sprong naar een nieuw p.r. op hoog met 1.55m. David van der Velden, ook team 2, liep naar een keurige tijd op de 300m horden 48.52.  Koen Bouman kon ook een nieuw p.r. noteren: 35.31m op discus. Tot slot nog een mooie prestatie van Abenaezer Abraham Iftar die met 2.09.36 wederom onder de 2.10 wist te lopen op de 800m.

Jongens D
Lucius van der  Velden wist zowel het speerwerpen als het discuswerpen te winnen. De trainingen van Walter op discus werpen dus zijn vruchten af. Daarnaast nog derde op de 60m horden. Robin v.d. Gaag werd derde op de 80m en tweede op de 1.000m. Maar het verspringen wist hij te winnen met 4.92m. Lieven Vreugdenhil (team 2) behaalde de meeste punten (541) voor zijn prestatie op hoog: 1.40m.

Uitslagen

Assendelft, 17-18 juni 2023 – NK Meerkamp

De normaal zo winderige baan van AV Lycurgus zonder volgroeide bomen stond vol met tenten, paraplu’s en parasols om maar te proberen wat schaduw te creëren omdat de temperaturen tot tropische hoogtes opliepen. Veel zonnebrand smeren, water drinken en dus zoveel mogelijk de schaduw opzoeken waren de adviezen.

Bij de jongens U20 twee atleten van RA aan de start,  Joris Tammes en Benjamin den Hartog. De jongens hadden 2 weken ervoor ook al een 10-kamp in Gemert gedaan om zich te plaatsen voor dit NK. Dit was ruimschoots gelukt en redelijk goed hersteld begonnen ze zaterdag aan hun NK 10-kamp.

De eerste  2 onderdelen verliepen gelijk zeer goed voor beide jongens. Een prima 100 meter en met verspringen zat er maar 3 cm verschil tussen de heren, 6.63 m/6.66m. Voor Benjamin een enorm persoonlijk record, een verbetering van maar liefst 34 cm. Daarna kogel en hoogspringen wat volgens planning verliep. Zelfs een mooi pr voor Joris bij het kogelstoten. De afsluitende 400 meter van dag 1 werd pas om 18.30 uur  gelopen en ondanks de enorme warme dag in een goede tijd niet ver boven de persoonlijke records.

Benjamin

Dag 2 zou weer een lange dag worden met zeer drukkend warm weer. Met wat stijve vermoeide benen was de 110 meter horden best een uitdaging, maar werd goed volbracht. Altijd weer een spannend onderdeel zo aan het begin van dag 2. Voor Joris een persoonlijk record bij het tweede onderdeel: discuswerpen. Daarna stond polsstokspringen op het programma. Joris en Benjamin sprongen in verschillende groepen wat het coachen gedaan door broer Sebastiaan op dit onderdeel lastig maakte. Zeker ook omdat Benjamin het nogal spannend maakte door zijn aanvangshoogte pas in poging drie te halen! Uiteindelijk bereikten zowel Joris als Benjamin een hoogte van maar 5 cm onder hun  beste prestatie. Pas om 18.30 uur begon het speerwerpen. Meteen in de eerste poging vloog bij Benjamin de speer naar 48.66 m, een verbetering van 2 meter van zijn beste prestatie. Ook een prachtige afstand voor Joris, 44.38 m. Voor de 1.500 meter moest wel de nodige moed verzameld worden door alle atleten. De lange warme dag begon zijn sporen achter te laten. Door wiebelige benen en niet stilstaande atleten moest er maar liefst 3 keer een herstart gedaan worden. Uiteindelijk vertrokken ze onder luid applaus. Dat het zwaar was, was duidelijk te zien aan de tijden. Bijna iedereen liep 10 seconden boven zijn pr.

 

In het algemeen klassement eindigde Benjamin op de zesde plaats met 6416 punten, Joris was nummer 8 met een puntentotaal van 6228. Allebei een behoorlijke verbetering ten opzichte van Gemert. Dat het dit jaar een bijzonder hoog meerkamp niveau was bij de JU20,  was te zien aan het puntentotaal van de eerste 4 atleten. De eerste 3 haalden de limiet voor het EK in Jeruzalem en nummer 4 zat er maar 7 punten vandaan. Een unieke situatie!

Bertina den Hartog

Uitslagen