BaanatletiekTopsport

Acht RA’ers geselecteerd voor de EK voor landenteams

Papendal, 14 juni 2023

In de selectie voor de EK landenteams zijn maar liefst 8 atleten/atletes geselecteerd van onze vereniging, waarmee onze club voor de zoveelste keer weer hofleverancier is voor het Nederlands team. De Europese Kampioenschappen Atletiek voor landenteams zijn onderdeel van de European Games en vinden plaats in Silesia (Polen), verdeeld over zes dagen. Nederland komt uit in de eerste divisie, die van 23 tot en met 25 juni georganiseerd worden. Vandaag, 14 juni 2023,maakte technisch directeur Vincent Kortbeek het team bekend.

De EK Landenteams vinden plaats tussen 20 en 25 juni, verdeeld over drie divisies. Het strijdtoneel is het Slaski Stadium in de regio Silesia. Nederland komt uit in de eerste divisie waar in totaal 16 landen (Polen, Italië, Groot Brittannië & Noord Ierland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Zwitserland, Turkije, Finland, Zweden, Griekenland, België, Noorwegen en Nederland) tegen elkaar strijden in 17 individuele disciplines en de estafettes (4 x 100m en de 4 x 400m mixed).

De EK voor Landenteams is sinds 2009 de opvolger van de Europacup Landenteams. Eén van de leukste wedstrijden van het jaar omdat het een unieke wedstrijd is: de deelnemers komen individueel in actie maar strijden juist ook voor een gezamenlijk teamresultaat. Dit jaar zijn de EK Landenteams Atletiek onderdeel van de Europese Spelen die van 21 juni tot en met 2 juli plaatsvinden in Polen. De Poolse stad Krakau en de omliggende regio Małopolska zijn het toneel van in totaal 26 sporten.

Hieronder een overzicht van de door de Atletiekunie geselecteerde clubgenoten. Daar zou er nog eentje bijgekomen zijn: Dimitrios Koutsikas, onze nieuwe aanwinst op de driesprong. Maar hij heeft 2 paspoorten en mag nu zijn militaire dienstplicht in Griekenland vervullen.

In de editie van 2021 waren de resultaten voor RA’ers heel goed. Lees het artikel dat eerder op deze site verscheen.

Vrouwen
Marissa Damink: 1.500m

Karlijn Schouten: pols (debuut als international)

Zoë Sedney: 4 x 100m en 4 x 400m mixed

Mannen
Taymir Burnet: 200 en 4 x 100m

Liemarvin Bonevacia: 400m

Hensley Paulina: 4 x 100m

Xavi Mo-Ajok: 4 x 100m

Isayah Boers: 4 x 400m mixed

Pagina Atletiekunie