BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Masters op weg naar finale

Den Haag, 30 april 2023 – 1e masterscompetitie

Prima weersomstandigheden voor goede prestaties. De masters mannen en vrouwen liggen op koers voor een finaleplaats. De mannen staan landelijk zelfs op de eerste plaats, maar dat zijn ze als regerend kampioen misschien ook wel aan hun stand verplicht. De vrouwen 1e ploeg staan op een verdienstelijke vijfde plaats in de landelijke stand. De tweede vrouwenploeg eindigde als tweede in Den Haag en in de landelijke stand zien we deze ploeg terug op plaats 8. Dat zou wat zijn zeg: twee vrouwenploegen van RA in de finale! De beste 12 ploegen kwalificeren zich voor deze wedstrijd.

Mannen
De mannen staan met ruim 200 punten voorsprong op nummer 2 (Altis) boven in de landelijke stand. Dat is een prachtig begin van dit seizoen. Overwinningen waren er voor Waldy Lindeborg (M40) op zowel de 100m als de 200m, Renato Ignacio (M35) op de 400m, Keith Beard (M60) op speer en het 4 x 100m team dat hun eigen clubrecord bij de M35 van vorig jaar (48.85) wist te verbeteren tot 48.32. Het waren nieuwkomer Pedro Ramos (M50), Waldy Lindeborg (M40), Renato Ignacio (M35) en Jerry Hamden (M55).

Renato maakte zijn debuut op de 400m en deed dat voortreffelijk door in 53.45 seconden over de finish te komen. Ruben van Balen (M50) nam kogel en discus voor zijn rekening en werd tweemaal derde. Ook kwam hij nog – min of meer ‘vrijwillig’ – in actie op verspringen. Ook een derde plaats voor M50 Patrick Kwist, maar dan op de 1.500m. Hij kreeg gezelschap van M55 Robert Willemse die vijfde werd. Beiden namen deel aan de afgelopen Rotterdam Marathon, waar Robert zich wist te kronen tot Nederlands kampioen marathon in zijn leeftijdsklasse.

Vrouwen
Net zoals vorig jaar, waren er genoeg vrouwen die mee wilden doen aan de competitie en daardoor kon ploegleidster Michelle Blommestijn 2 ploegen opstellen. Met nog niet eens de sterkste opstelling moet de eerste ploeg nog een stukje hoger kunnen komen. Hopelijk de volgende keer deelname van Sanne Wolters-Verstegen, Letitia Vriesde, Esmeralda Redan en Valérie Klostermann.

Drie overwinningen: Patricia Jacott-Krolis (V35, team 2) 100m, Debby Bouman (V40, team 2) discus (voor het eerst over de 30m) en het 4 x 100m team: Janneke Berkhof (V35), Marieke Berkhof (v40), Marije Poot – Reijnders (v45) en Liesbeth van Rossum (V45). Het tweede team werd knap vierde op de dit onderdeel: Sindy Getrouw (V45), Caroline Bijvoet (V55), Lien Terryn (V35, debutante) en Patricia Jacott – Krolis (V35).

Clubrecords
Naast het clubrecord 4 x 100m bij de M35, konden er nog meer clubrecords worden genoteerd. Kersvers V60 Madeleine Cossée verbeterde 2 clubrecords: de kogel stootte ze naar 9.42m en de discus wierp ze naar 24.74m. Met beide prestaties was ze overigens helemaal niet tevreden. Caroline Bijvoet (V55) verbeterde het clubrecord op de 200m tot 37.70.  Tot slot evenaarde Patricia het clubrecord op ver bij de V35 met 5.02m.

Tweede wedstrijd is op zondag 11 juni in Vught.

Uitslagen

Foto’s: Erik van Leeuwen, Madeleine Cossée.

Waldy Lindeborg.

Ruben van Balen

Nogmaals Ruben van Balen, maar dan op een onderdeel waar hij zich meer op thuis voelt.

Renato Ignacio.

Patrick Kwist.

 

Topoverleg tussen Marc Suvaal en masters trainer Giorganny Gaarie.

Madeleine Cossée, Walter Suvaal, Debby Bouman en Evelien de Jong.

Jurylid en reserve-atleet Louise Zimmerman.

Wissel van Lien Terryn op Caroline Bijvoet.