BaanatletiekWedstrijden & Uitslagen

Competitie 1e en 3e divisie (update 8 mei 2023)

Vandaag, zondag 7 mei 2023, zijn de seniorencompetities van start gegaan.

Assendelft, 1e divisie poule 2

Vanwege de te verwachten weersomstandigheden, had de organisatie op zaterdag al besloten het polsstokhoogspringen te verplaatsen naar de indoorhal. Dat was maar goed ook, want halverwege de dag werd de wedstrijd afgelast vanwege een enorme onweersbui. Hierdoor kreeg de wedstrijduitslag een vertekend beeld omdat lang niet alle onderdelen doorgang konden vinden. De resultaten van de onderdelen die wel doorgang konden vinden, blijven staan. De overige onderdelen zullen  op een andere dag worden ingehaald.

Hoogste klassering bij de mannen was voor Sam Kranse op pols. Hij werd tweede met 4.70m. Shaquille Bleecke stootte de kogel naar 14.12m en werd daar vijfde mee. A-junior Joris Tammes mocht over de seniorenhoogte hordenlopen en deed dat verdienstelijk door als 6e over de finish te komen in 16.12.

V35 Patricia Jacott – Krolis zorgde met haar tweede plaats op h.s.s. voor de hoogste klassering bij de vrouwen met 11.71m. Twee derde plaatsen waren er voor MB Luna Pedemonte (speer 41.58m) en Lisa de Ruiter (800m in 2.15.89).

Uitslagen

Hieronder een berichtje van de atletiekunie inzake deze wedstrijd.

Gister heeft de helft (bij de vrouwen) en meer dan de helft (bij de mannen) van de onderdelen niet in zijn geheel kunnen plaatsvinden. Dit heeft ons doen besluiten de gehele puntentelling voor de competitie van de 1e ronde 1e divisie niet op te nemen in de competitiestanden. Dit betekent dat alleen de 2e en 3e ronde zal meetellen voor de puntentelling van de competitie voor de 1e divisie.

 

Hulst, 3e divisie poule 13

De zware regen die de wedstrijd van de 1e divisie in Assendelft letterlijk in het water deed vallen, trok gelukkig voorbij aan Hulst. De Rotterdamse atleten waren op het ergste voorbereid, maar de regenlaarzen konden uiteindelijk in de tas blijven. Op de vierbaans rondbaan van RKHAV voltrok zich een geslaagde en gezellige opening van de competitie.

Mooie prestaties waren er voor onder andere Merle de Zwart en Maruska Eduarda. Na een dijk van een eindsprint werd Merle eerste op de 3.000m in een tijd van 10:54,24. Maruska sleepte een tweede plaats in de wacht op de 110m horden in 15,16. Janneke Berkhof zette een nieuwe beste tijd neer op de 800m in 2:36,56. Ook Miek Sluijter, die speciaal ‘even’ naar Hulst was afgereisd voor de 800m, kwam in de buurt van een nieuw PR, maar bleef er net boven.

Bij de Zweedse estafette werd het nog even spannend. In de chaos van de wissel was Marije Poot-Reynders volgens de jury buiten de baan gestapt en dus gediskwalificeerd. Na een reconstructie van de wissel door Marije en Liesbeth Koot was de scheidsrechter er gelukkig van overtuigd dat ze zich aan de regels hadden gehouden. Zo wisten Marije, Liesbeth, Janneke Berkhof en Sophie den Ouden met een tijd van 2:36,73 toch nog 806 punten binnen te slepen. Het hoogste puntenaantal van de dag en daarmee een mooie afsluiter. Het 3e-divisieteam vindt zich keurig in de middenmoot van de uitslagenlijst terug, zowel in de poule als op landelijk niveau.

Uitslagen

De 2e en 3e divisie wedstrijden hebben afgelopen zondag in zijn geheel op alle locaties plaats kunnen vinden. Deze punten zullen dan ook worden toegekend en de prestaties worden opgenomen in de ranglijsten.