SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Juniorencompetities van start

Dit weekend begonnen de junioren ABCD hun competities. De weersomstandigheden waren vooral op zaterdag niet zo best in Gouda. Op onze eigen Nenijto hielden we het op zondag ook niet geheel droog. Gelukkig stortregende het niet.

Gouda, 22 april 2023 – CD-competitie

’s Middags behoorlijk nat wat de prestaties uiteraard niet ten goede kwam.

Meisjes C
De ploeg staat nu derde in de landelijke competitiestand achter stadgenoot PAC en het verrassend sterke Hylas uit Alkmaar. De achterstand op Hylas bedraagt slechts 23 punten, dus dat is te overzien.

Drie overwinningen vandaag. Gift Achigwe: 12.10 op de 80m horden; Eva Bouman: 30.04m op discus en Yenthe Vreugdenhil was de beste op kogel met 10.41m. De meeste punten werden gescoord door Gift: 691 voor haar prestatie op de 80m horden. Goede tweede score was van Yenthe Vreugenhil met 670 punten, eveneens op de 80m horden. Coach Ruben van Balen was door vakantie van Georgina Taylor genoodzaakt om wat wijzigingen door te voeren in het estafetteam: Julika Poot en Stella Heijnen vormden samen met ‘oud-gedienden’ Eva Bouman en Tessa van Vlaanderen het kwartet 4 x 80m. Het viertal werd vierde.

Jongens C
De jongens C beleefden een prima competitiestart door meteen maar naar de eerste plaats te stomen in de landelijke competitiestand. Ze staan ruim 300 punten voor op nummer 2 GAC Hilversum en bijna 500 punten op nummer 3 AV’34 uit Apeldoorn. Beste prestatie van de dag was zondermeer voor Jayden Matimbor. Het hoogspringen doet hij er maar een beetje bij, maar hij wist toch 10cm toe te voegen aan zijn p.r. en bracht het op 1.80m. Het clubrecord staat al sinds 1985(!) op naam van Dennis Kooiman met 1.85m. Dus dat is een mooie uitdaging. Uiteraard won hij hiermee de wedstrijd. Ook won hij de 100m in 11.62 en daarnaast ook nog eens het kogelstoten met 11.94m. De andere grote puntenpakker was Gyani Biekram die zowel de 100m horden (13.73) als het verspringen (5.91m) wist te winnen. Beau van Balen was de beste op discus met 39.76. Die 40m komt eraan! Abenaezer Abraham Iftar heeft de sub 2.10 in zicht op de 800m, een nieuw p.r. voor hem met 2.10.43.

Team 2 van de JC eindigde op de 8e plaats in Gouda. Noah den Burger liep een puike 800m in 2.17.74 en bezorgde team 2 de meeste punten: 688. Goede tweede was Tobias de Jong met 573 punten voor zijn prestatie op de 100m (13.69)

Meisjes D
In Gouda was een zevende plaats het resultaat. Landelijk staat het team op plaats 83. Dus daar is nog veel ruimte voor verbetering. Het estafettekwartet (Cato Groen, Kerlinn Grootfaam, Mina Chokri en Stine v.d. Berg) zorgde voor de meeste punten: 600, met vlak daarachter Mina Chokri met 591 punten voor haar overwinning op de 60m horden (10.13).

Jongens D
Een vijfde plaats was het resultaat nadat alle punten bij elkaar waren opgeteld. Landelijk staat de ploeg op plaats 47. Als Robin v.d. Gaag weer op ver kan uitkomen, zal de ploeg nog behoorlijk wat stijgen. Lucius van der Velden won het speerwerpen met 333.6m en werd tweede op de 80m horden (14.09). In de tweede ploeg een optreden van Lieven Vreugdenhil op hoog en op de 80m horden. Zijn prestatie op hoog was goed voor de meeste punten van team 2: 462.

Uitslagen

 

Rotterdam, 23 april 2023 – AB-competitie

We moeten ver terug in de geschiedenis voor de vorige AB-competitie op onze eigen Nenijto: 1988 was de laatste keer. Dus dat werd wel weer eens een keertje tijd…. In de ochtend en het begin van de middag prima atletiekweer. Ron 14.30 uur begon het zachtjes te regenen.

Er waren prima prestaties te noteren. Anniek de Lange (MB) van Fortius sprong maar liefst 12.02m op de driesprong. Dat is de beste prestatie aller tijden in Nederland! En uiteraard een baanrecord, zowel bij de MB als de MA. Jarno van Dalen (JB) deed ook een gooi naar een baanrecord en wel op discus. Hij kwam er dicht bij met 55.00m. Het baanrecord staat al 30 jaar op naam van Haagatleet Mike v.d. Bilt met 56.68m. Op kogel lukt het hem wel op het op naam van Frank v.d. Dool (AV’34, 16.32m) staande baanrecord te verbeteren. Hij stootte de 5kg-kogel bijna 1 meter verder: 17.29m. Tot slot ook nog een baanrecord voor een clubgenote. Luna Pedemonte (MB) wierp de speer naar 42.93m. Elise de Jong (PAC) evenaarde haar eigen baanrecord op pols met 3.30m. JB Noa Pet van AAV ’36 verbeterde het baanrecord met 4 seconden tot 55.96 op de 400m horden.

Maar hoe brachten onze eigen junioren het er vanaf? De jongens eindigden op plaats 2, achter stadgenoot PAC. Landelijk staat de ploeg op de negende plaats. De AB-meiden werden vandaag derde en landelijk staat de ploeg op plaats 4.

Jongens
Gyani Biekram (JC) sprong met 4,7m wind in de rug naar bijna de andere kant van de zandbak: 6.51m. Dat was uiteraard niet goed voor een nieuw p.r., maar wel goed voor de punten: 717. Regulier sprong hij wel naar een lichte verbetering van zijn p.r.: 6.23m. Landelijk staat hij daarmee tweede op dit moment. Alleen Joris Tammes scoorde meer punten: 736. Op de 200m snelde hij naar 23.04, waarmee hij tweede werd. Dat was een prima prestatie, omdat hij moest invallen op dit nummer en net van hoog kwam (1.75m) en daar nog hoger had kunnen komen ware het niet dat hij al van start moest op de 200m. Ivar Meesen liep de meeste meters, namelijk 3.800m. Hij werd tweemaal tweede, zowel op de 800m als de 3.000m. Beau van Balen kreeg een DQ achter zijn naam op de 400m horden wegens het omduwen van de 1 na laatste horde. Jemairo Mac Andrew ging hard van start op hetzelfde nummer, maar de motor liet het langzaam afweten. Ondanks een val na de laatste horde, kwam hij nog net als eerste over de finish. Een eervolle vermelding voor Abenaezer Abraham Iftar die als JC de 7,5 rondes wist te volbrengen in 9.55.14.

Meisjes
Luna Pedemonte was de enige boven de 800 punten voor haar speerworp van 42.93m. Daarnaast werd ze tweede op kogel met 11.60m. Mees de Jong komt daar in de buurt met 779 punten met haar prestatie van 1.55m op hoog (nieuw p.r.). Mees werd tweede op pols (foto boven), gevolgd door Femke Wybenga. Elin v.d. Berg liep haar eerste 3.000m en deed dat prima door onder de 12 minuten te finishen: 12.47.44. Anniek Poot (foto hieronder) kon een p.r. noteren op de 400m horden: 1.10.97.

Anniek Poot (Rotterdam Atletiek, VU18)

Op de foto hieronder zien we Edda v.d. Velden in actie op datzelfde loodzware nummer.

Edda van der Velden (Rotterdam Atletiek, VU18)

Uitslagen

Foto’s: Ed Turk