SportnieuwsWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

A-groepers zijn klaar voor de marathon

De A-groepers onder leiding van trainster Carla Ophorst onderwierpen zich nog – met succes – aan een laatste snelheidstest over 10 km voor de komende Rotterdam Marathon op zondag 16 april.

Schoonhoven, 8 april 2023 – 48e Rivierenland Parkloop

Het leek wel een clubkampioenschap, daar er maar liefst 8 RA’ers bij de eerste 10 wisten te finishen! Niels Baljet was met 31.17 de snelste. Tot 6 km ging het heel ontspannen, daarna kreeg hij het wat zwaarder, mede door het lastige parcours. Snelste RA’er op de marathon van vorig jaar, Marco van Etten, kwam een minuutje later binnen in 32.19. Hij liep lekker en goed, maar had verwacht dat het makkelijker zou gaan. Als derde kwam Arthur Camps over de meet in 32.44, een tijd die hij vantevoren had verwacht, ondanks dat hij een klein beetje last had van zijn enkel.

Larissa Schut, hierboven zichtbaar op de foto met startnummer 679 en trainend bij Richard Kooijman, won de wedstrijd bij de vrouwen in 38.52. Jiale Cox (V55) werd 5e in 54.27. Leule Abraham Iftar won de 1.500m bij de jongens in 5.50.

Voor de start. V.l.n.r.: Stefan Buck, Alex Reuneker, Arthur Camps, Roland van Daalen, Lars Roosken en Stefan Bloemendaal.

Na de finish. Achter v.l.n.r.: Alex Reuneker, Stefan Buck, Stefan Bloemendaal, Roland van Daalen en Lars Roosken. Voor v.l.n.r.: Marco van Etten, Niels Baljet en Arthur Camps.

Uitslagen

Nijkerk, 8 april 2023 – Vreugdenhil 10 km

Een viertal A-groepers koos ervoor om iets verder weg een 10 km te lopen. Kersvers M55 Robert Willemse werd keurig derde overall in een nieuw clubrecord in zijn klasse met 33.40. Liep een geweldige race met een constant tempo. Patrick Kwist (M50) had gelukkig geen last meer van zijn kuiten en kwam als vijfde over de finishlijn in 35.14. Winston van Gemd (M50) kwam tot 37.00 en werd daar 20e mee. Hij kreeg het zwaar na ca. 7 km. Marlies Jongerius liep de 5 km in 17.57 en won daarmee de wedstrijd.

V.l.n.r.: Patrick Kwist, Marlies Jongerius, Robert Willemse en Winston van Gemd.

Uitslagen